Priekaištai komandai

Vakar turėdami laisvą dieną po treniruotės krepšininkai nuvyko išsimaudyti Ramiajame vandenyne. Vakare rinktinė analizavo priešininkų žaidimą ir kalbėjosi apie būsimas varžybas. „Daug kam turiu priekaištų. Krepšininkams pasakiau viską, ką norėjau. Negalima taip žaisti. Daug poilsio nebuvo, nors laikas be varžybų įtampos labai reikalingas“, – L.T. aiškino krepšinio rinktinės treneris A.Sireika.

– Kaip žaidėjai jaučiasi apmaudžiai pralaimėję Turkijai ir Graikijai?

– Dabar viskas normaliai, krepšininkai supranta, kas buvo ne taip. Nebuvau kai kuriais krepšininkais patenkintas. Nenoriu konkrečiai įvardyti žaidėjų, tačiau jei kiekvienas aikštėje dirbtų savo darbą, o ne tik varinėtų kamuolį, abejų rungtynių baigtis gal būtų kitokia. Pasikalbėjau su visais.

Turėjau priekaištų ir mažiukams, ir aukštaūgiams. Negalima taip žaisti ir tiek klysti! Niekuo nesu patenkintas. Kovingumas yra, tačiau rezultato jokio. Turime didelį aukštaūgių rezervą, tačiau aikštėje jo nematyti. Tikiuosi, tie, kam reikėjo, padarė aiškias išvadas.

Tikisi pergalių

Kataras, Australija ir Brazilija. Šios trys komandos gali nudžiuginti arba nuvilti lietuvius. Rinktinės treneris A.Sireika teigė, kad likę priešininkai – įveikiami.

– Jūsų manymu, kiek užteks pergalių, kad patektumėte į kitą etapą?

– Yra galimybių į kitą etapą patekti iškovojus ir dvi pergales. Tuomet viskas priklausytų ne tik nuo mūsų. Likusiose rungtynėse su Kataru, Australija ir Brazilija sieksime tik teigiamo rezultato.

– Kaip vertinate Kataro, Australijos ir Brazilijos ekipas?

– Kataro rinktinė dvikovoje su graikais pirmoje rungtynių dalyje pirmavo net 16 taškų. Nebus lengva su jais. Australija ir Brazilija žaidžia banguotai. Abi komandos pajėgios, bet įveikiamos. Galima kautis su priešininkais, tik norint laimėti nereikia klysti 20 ir daugiau kartų. Nenorėčiau daryti skubotų išvadų.

– Jei grupės varžybose užimtumėte trečią vietą, aštuntfinalyje greičiausiai tektų susigrumti su Italijos ekipa. Pergalės atveju jūsų lauktų Ispanijos rinktinė. Varžovai parankūs?

– Pirma reikia iki to prieiti.

Jokio konflikto

Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą vienas Lietuvos krepšinio rinktinės lyderių Arvydas Macijauskas nesutaria su A.Sireika. Paskutinėje C grupės dvikovoje su graikais Macas neva leptelėjo A.Sireikai, kad šis nesureguliuoja rinktinės veiksmų aikštėje.

Stratego teigimu, juoda katė tarp žaidėjo ir jo neperbėgo. „Visiška netiesa. Aišku, rungtynėse pasitaiko visko. Aistros liejasi per kraštus. Paburbame vienas ant kito kartais, ir tiek“, – sakė rinktinės treneris.