Labai svarbu pažymėti, kad turi būti laikomasi ūkinių gyvūnų registravimo taisyklių. Kiekvienas laikytojas privalo ženklinti, registruoti laikomus ūkinius gyvūnus ir tvarkyti jų apskaitą. Galviją privalu paženklinti ausų įsagais per 7 kalendorines dienas nuo atvedimo. Apie galvijo paženklinimą, perkėlimą (išvežimą ar pervarymą iš laikymo vietos, atvežimą ar pervarymą į laikymo vietą), kaitą (prieauglio atsivedimą, gaišimą, paskerdimą) taip pat reikia pranešti Ūkinių gyvūnų registrui per 7 kalendorines dienas, užpildant GŽ-2 formą.

Visi ūkinių gyvūnų laikytojai, siekiantys paramos ir norintys paženklinti ir užregistruoti laikomus ūkinius gyvūnus, turi kreiptis į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinius skyrius arba į ūkinių gyvūnų ženklinimo paslaugų teikėjus. Visa informacija dėl Ūkinių gyvūnų registro pateikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro interneto svetainėje (www.vic.lt). Visi atvežimai, išvežimai, kaitos duomenys turi būti įrašyti gyvūnų apskaitos žurnale. Parama tiesioginėmis išmokomis skiriama tik tiems, kurie laikosi ūkinių gyvūnų registravimo reikalavimų.

Europos auditas visų patikrinimų metu akcentuoja, jog duomenys apie ūkinio gyvūno atvedimą, išvežimą, įsigijimą, perduoti į duomenų bazę per ilgesnį negu 7 dienų laikotarpį, yra pažeidimas. Reglamente pasakyta, kad ūkio subjektai, neįvykdę reikalavimų, yra netinkami paramai gauti.

Žemės ūkio ministerija primena, kad laikytis ūkinių gyvūnų registravimo taisyklių visuomet buvo, yra ir bus svarbu, jei ūkininkas nori gauti paramą už galvijus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)