Dešimt įspūdingo dydžio – 2 metrų aukščio ir 1,4 metro skersmens – margučių, papuoštų tradiciniais velykiniais raštais, J. Basanavičiaus gatvėje pastatyti ketvirtadienį. Jie šią pėsčiųjų alėją puoš iki Atvelykio.

Devyni margučiai papuošė arčiausiai jūros esančią J. Basanavičiaus gatvės dalį. Išskirtinis – gintarinis – margutis, kurį gintarais išmargino tautodailininkas Albertas Bukauskas, kovo 18 d. pastatytas J. Basanavičiaus gatvės pradžioje. Palangos pasididžiavimu tapęs šv. Velykų atributas, kuriam išmarginti sunaudota per 15 kg smulkaus Baltijos gintaro, į J. Basanavičiaus gatvę atgabentas iš Gintaro muziejaus, kur eksponuojamas visus metus.

Netrukus velykinė nuotaika pasklis ir Šventojoje – pirmadienį aikštę prie „Eldijos“ pastato taip pat papuoš įspūdingo dydžio margutis. Stebint smalsuoliams aikštėje jį liaudiškais raštais margins šio miestelio menininkas Kęstutis Balčikonis.

Šventiniu laikotarpiu Palanga kurorto gyventojus ir svečius džiugins ne tik įspūdinga margučių alėja, bet ir velykiniais renginiais, skirtais visai šeimai.

Kitą savaitę visi norintys galės mokytis kiaušinių marginimo subtilybių. Antrąją šv. Velykų dieną Palanga visus pakvies pakilti nuo valgiais nukrautų stalų ir pasivaikščioti po šventiškai padabintą J. Basanavičiaus gatvę, dalyvauti linksmose liaudiškose rungtyse bei margučių ridenimo varžytuvėse, kurios, kaip ir kiti velykiniai žaidimai, vyks aikštėje prie Kurhauzo. Čia taip pat bus puošiamas Velykų medis, kurį planuojama padabinti palangiškių ir kurorto svečių atsineštais įvairiais būdais margintais ar pačių pagamintais (megztais, veltais, lipdytais ir kt.) margučiais.

Šventinę nuotaiką antrąją Velykų dieną Palangoje kurs ir menininkai. Duris mažiesiems pramogautojams atvers ir Kurhauzas, kur bus rodomas vaikams ir visai šeimai skirtas teatro „Lino lėlės“ spektaklis „Alesiutė“ (režisierius – Linas Zubė).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)