Jums reikės:

Pyragui

900 gramų nugriebto pieno rikotos sūrio
Nesūdyto sviesto skardos patepimui
3-4 šaukštų vaflinių sausainių (Graham krekerių) arba paprastų džiuvesėlių trupinių
1 stiklinės cukraus
pusė arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos
1 citrinos
1 apelsino (arba 2 mažesnių)
680 gramų tepamo sūrio „Philadephia“ be pagardų
3 dideli kiaušiniai
ketvirtadalis stiklinės krakmolo
1 šaukštas vanilės ekstrakto

Papuošimui

2-3 šaukštai medaus
350 gramų mėlynių, aviečių, gervuogių ar jų derinio pagal norą

Gaminimas

Išklokite koštuvo paviršių dvigubu sudrėkintos marlės sluoksniu, naudokite didelį marlės gabalą, kad šonuose liktų kaboti pakankamas medžiagos kiekis.

Koštuvą su marle uždėkite ant puodo arba dubens, šaukštu sudėkite rikotą, uždenkite sudėtą rikotą marlės kraštais. Ant rikotos masės dėkite lėkštę, o ant lėkštės dėkite skardinę arba butelį, kad rikota būtų prispausta. Palikite pastovėti per naktį (arba įdėkite į šaldytuvą). Kai norėsite kepti, pašalinkite uždėtą svorį, išvyniokite sūrį iš marlės ir nusausinkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių. Ištepkite kepimo formą nuimamu dugnu sviestu ir apibarstykite ją trupiniais. Apvyniokite kepimo formą dvigubu sluoksniu folijos. Vyniokite taip, kad folija būtų išsikišusi virš kepimo formos.

Sumaišykite cukrų ir druską. Tuomet ant viršaus sutarkuokite apelsino ir citrinos žievelę (tik neišmeskite nutarkuotų vaisių, jų dar reikės). Žieveles pirštais patrinkite su cukrumi tol. kol sukrus įgaus citrusinių vaisių kvapą ir spalvą. Tuomet į dubenį įdėkite tepamą sūrį ir vidutiniu greičiu plakite 4 min. Tuomet sudėkite nusausintą rikotą ir plakite dar 4 minutes, kol gausis šviesi varškę primenanti masė. Į ją sudėkite krakmolą ir lėtai išmaišykite. Maišydami sudėkite kiaušinius ir juos gerai išplakite. Tada supilkite vanilės ekstraktą ir viską išmaišykite. Supikite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite viršų mentele.

Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite 90 minučių neatidarydami orkaitės, tuomet praverkite orkaitę ir taip palikite valandai. gali būti, kad tortas iškils virš formos, tačiau vėsdamas sukris. Taip pat gali būti apskrudęs paviršius, tačiau tai irgi nėra problema.

Išimkite formą iš orkaitės. Būkite atsargūs, nes folijoje gali būti susikaupęs karštas vanduo. Palikite pyragą atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet dėkite jį į šaldytuvą ir šaldykite bent 6 valandas, o dar geriau visą naktį. Tuomet belieka nuimti šonines formos sieneles, jei tortas prilipo, "The Washington Post" pataria jį padžiovinti plaukų džiovintuvu.

Beliko ilgai gamintą sūrio pyragą papuošti. Pašildykite medų mikrobangų krosnelėje ar ant labai mažos ugnies ir labai plonu sluoksniu ištepkite ant torto viršaus. Išdėliokite uogas taip kaip jums patinka ir šiek tiek ant jų užpilkite medaus- taip joms suteiksite spindesį.

Skanaus!


Įsidėmėkite, labai svarbu nusausinti rikotos sūrį. Geriausia 6-15 valandų palikti jį išdžiūti. Jei to nepadarysite, jūsų tortas nebus toks šviesus ir purus kaip tikitės. Pagaminę tortą jį taip pat palikite šiek tiek pastovėti, nepjaustykite iš karto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)