Salotoms:
800 g vištienos krūtinėlių be odelės,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
salotų gūžė, 3 pomidorai (kiekvienas supjaustytas į 12 dalių),
1 mažas žiedeliais pjaustytas mėlynasis svogūnas.
Marinatui:
2 šaukštai paskrudintų ir sugrūstų kumino sėklų,
2 šaukšteliai aitriųjų pipirų miltelių,
2 šaukšteliai maltos kurkumos,
½ šaukštelio cukraus,
½ šaukštelio šviežiai maltų pipirų,
1 šaukštelis druskos,
2 skiltelės spausto česnako,
50 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Tzatziki padažui:
150 ml natūralaus jogurto,
3 šaukštai pasmulkintos mėtos,
½ smulkiai supjaustyto agurko,
1 skiltelė spausto česnako,
½ citrinos sultys,
druska ir pipirai.
1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Vištieną supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis ir sudėkite į marinatą. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent 20 min, o dar geriau - kelias valandas ar per naktį.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
3. Kepimo skardą pašlakstykite aliejumi, išdėliokite vištienos juosteles (vienu sluoksniu). Kepkite orkaitėje 15 min.
4. Paruoškite tzatziki - dubenėlyje sumaišykite visus tzatziki padažui skirtus ingredientus.
5. Dideliame dubenyje sumaišykite plėšytus salotų lapus, pomidorus, svogūną ir aliejų. Sudėkite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite vištienos ir apipilkite tzatziki padažu.
Skanaus!