Salotoms:

800 g vištienos krūtinėlių be odelės,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
salotų gūžė, 3 pomidorai (kiekvienas supjaustytas į 12 dalių),
1 mažas žiedeliais pjaustytas mėlynasis svogūnas.

Marinatui:

2 šaukštai paskrudintų ir sugrūstų kumino sėklų,
2 šaukšteliai aitriųjų pipirų miltelių,
2 šaukšteliai maltos kurkumos,
½ šaukštelio cukraus,
½ šaukštelio šviežiai maltų pipirų,
1 šaukštelis druskos,
2 skiltelės spausto česnako,
50 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Tzatziki padažui:

150 ml natūralaus jogurto,
3 šaukštai pasmulkintos mėtos,
½ smulkiai supjaustyto agurko,
1 skiltelė spausto česnako,
½ citrinos sultys,
druska ir pipirai.

1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Vištieną supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis ir sudėkite į marinatą. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent 20 min, o dar geriau - kelias valandas ar per naktį.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

3. Kepimo skardą pašlakstykite aliejumi, išdėliokite vištienos juosteles (vienu sluoksniu). Kepkite orkaitėje 15 min.

4. Paruoškite tzatziki - dubenėlyje sumaišykite visus tzatziki padažui skirtus ingredientus.

5. Dideliame dubenyje sumaišykite plėšytus salotų lapus, pomidorus, svogūną ir aliejų. Sudėkite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite vištienos ir apipilkite tzatziki padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją