1. Susipažink su reikalavimai stojant į universitetą. Sužinok ČIA.

2. Apmąstyk ką ir kur nori studijuoti? ASU studijų programos.

3. Įvertink savo galimybę gauti valstybės finansuojamą, tikslinio finansavimo arba nefinansuojamą studijų vietą.

  • Konkursinio balo skaičiuoklė;
  • Minimalūs konkursiniai balai pagal 2015 m. pagrindinio priėmimo I etapo statistiką;
  • Konsultacija.
  • Papildomi balai stojant į ASU.

4. Registruokis LAMA BPO informacinėje sistemoje.

5. Lauk pakvietimo studijuoti pagal savo pasirinktą studijų programą.

  • Jei sulaukei, – atvyk pasirašyti studijų sutartį;
  • Jeigu sulaukei pakvietimo dalyvauti tikslinio finansavimo atrankoje, – atvyk į motyvacinį pokalbį liepos 26 d. (antradienį);
  • Jei nesulaukei, – registruokis ir dalyvauk pagrindinio priėmimo antrame etape.

O ką turi žinoti/turėti/padaryti jau tapęs STUDENTU , paklausėme ką tik pirmą kursą baigusios „Šauniausios ASU studentės 2016“ Paulos Kavoliūnaitės.

Paula Kavoliūnaitė

5 dalykai, ką turi žinoti/turėti/padaryti studentas prieš rugsėjo 1-ąją

1. Be abejonės, pirmiausia – tai dalyvauti universiteto rengiamoje vadinamojoje „Fuksų stovykloje“. Šią stovyklą organizuoja tikrai ne vienas Lietuvos universitetas, ir tai yra labai puiki galimybė dar prieš rugsėjo pirmąją užmegzti naujų pažinčių, susirasti būsimų naujų draugų, kolegų ir šauniai praleisti laiką. Tikrai nebijokite, registruokitės, dalyvaukit ir nepraleiskite šios galimybės!

2. Antra, LSP (Lietuvos Studento Pažymėjimas). Kuo greičiau – tuo geriau. Šis tavo būsimo studento statusą įrodantis dokumentas suteikia teisę naudotis tavo aukštosios mokyklos biblioteka, inventoriumi, laikant egzaminus, sužinant pažymius ir jungiantis prie aukštosios mokyklos vidinės informacinės sistemos. Taip pat LSP suteiks teisę tau naudotis šalies viešojo transporto lengvatomis bei įvairiomis tik studentams skirtomis nuolaidomis visoje Lietuvoje. Todėl savo universitete iš anksto užsisakyk LSP, kad rugsėjo mėnesį jau galėtum naudotis jo teikiamomis nuolaidomis ir teisėmis.

3. Pasidomėk savo universitetu ir jo vykdomomis veiklomis. Labai svarbu studentui universitete ne tik gerai mokytis, bet ir rasti sau mėgstamą veiklą ir įvairiapusiškai tobulėti. Kiekvienas fakultetas turi savo Studentų Atstovybę, kuri yra atsakinga už universiteto renginius, projektus, šventes ir kt. įdomią veiklą, į kurią įsitraukti gali visi ASU studentai.

4. Ketvirtasis dalykas, labiau skirtas iš kitų miestų ir miestelių atvykusiems jaunuoliams. Bendrabučiai. Būtina sužinoti susisiekimo galimybes, bendrabučių kainas ir pan. Geriausia tai padaryti iš anksto. ASU universiteto bendrabučiai ir visa studentui reikalinga infrastruktūra įsikūrusi kompaktiškame Studentų miestelyje.

5. Būsimi grupiokai. Prieš rugsėjo pirmąją taip pat labai svarbu susipažinti su būsimųjų studijų tvarkaraščiu ir sužinoti, kas bus tavo grupiokai. Tai gali padaryti ASU „Facebook“ paskyroje Būsimieji ASU studentai (planuojantys stoti 2016 m.). Su grupiokais, tave sieja tie patys tikslai, svajonės.. Galbūt jie taps geriausiais draugais, neretai – gyvenimo partneriais. Taigi atlikus šį darbą rugsėjo pirmoji bus kur kas smagesnė ir jaukesnė.

Teisingo pasirinkimo ir gražios vasaros.