Nepaisant to, ar savo namuose turite įsidiegę saugos sistemą ar ne, verta pagalvoti ir apie papildomas apsaugos priemones. Nebūtina skubėti į parduotuvę ir pirkti brangių prietaisų ar daiktų, kuriuose galima slėpti savo brangenybes. Namuose galima strategiškai išdėlioti daiktus taip, kad plėšikai ir vagys jų nesurastų. Taip pat pravartu savo rankomis pasigaminti ar sukurti podėlius ir slaptavietes, kurių neaptiks net ir išmaniausi vagys.

Netikėtos slaptavietės įrengiamos net šaldytuvuose

Gryniesiems ar kitiems mažiems daiktams slėpti pasitarnaus namų durys. Jų viršuje reikia išgręžti skylę, kurioje tilptų pailgas metalinis konteineris. Tai – puiki vieta ne tik pinigams, bet ir brangakmeniams, ar informacijos laikmenoms slėpti.

Namų raktus paslėpti galima nenaudojamame vaistų indelyje, prie kurio dangtelio yra priklijuotas akmuo. Specialistai tvirtina, kad išeidami iš namų, galite įkasti akmenį gėlyne ir būti ramūs, kad rakto čia tikrai niekas neieškos. Svarbu, kad „slaptasis“ akmuo neišsiskirtų iš kitų darže ar gėlyne gulinčių akmenų.

Dar vieną pinigų ar brangakmenių laikymo vietą galima pasidirbti savomis rankomis. Paaukoję vieną seną knygą ir jos viduje išpjovę ertmę, turėsite knygą „apgavikę“. Ji atrodys taip, kaip ir kitos lentynoje esančios knygos, tačiau jos viduje galėsite laikyti pinigus ar papuošalus. Nors tokių knygų apgavikių yra ir prekyboje, dažnai jos neatrodo taip natūraliai kaip tikros.

Smulkūs daiktai gali būti laikomi nenaudojamoje klaviatūroje. Daug vargti įrengiant šį seifą nereikia: pakaks iš klaviatūros iškrapštyti laidus, mikroschemas ir kitas jos dalis.

Dar viena išskirtinė vieta labai prabangiems daiktams – žalios salotos gūžės formos seifas, kuris vargiai skiriasi nuo tikros salotos. Savaime suprantama, tokį seifą patartina laikyti šaldytuve prie kitų salotų. Net jei vagis atsidarys šaldytuvą, tikriausiai jis neapčiupinės kiekvieno ten esančio maisto produkto.

Paveikslai, veidrodžiai ir kiti slapti podėliai

Tarp patarimų, kaip pasigaminti slaptavietes brangiems daiktams, galima aptikti daug „nematomų“ lentynų, įrengtų po kabančiais paveikslais, nuotraukomis ar kitais meno dirbiniais. Priklausomai nuo to, ką juose rengiatės laikyti, galima rinktis slaptavietės formą.

Tarkime, akį traukiantis mano dirbinys gali slėpti smulkių elektroninių prietaisų ir laidų kupiną lentyną. Plokščia lentynėlė meno kūriniui ar gėlių vazai gali turėti slaptą stalčių, skirtą sudėti brangioms smulkmenoms. Prie didelių rėmų su vaikų ar įžymybių nuotraukomis taip pat verta priklijuoti plokščias dėželes: paveikslai gali „pridengti“ smulkius daiktus, vaistus. Jei prie paveikslo nugarėlės priklijuosite tokios pačios formos papuošalų dėželę, paveikslas slėps jūsų brangakmenius.

Didesnių daiktų podėliai

Daug didesnę panašaus tipo slaptavietę galima įrengti už knygų spintos, sienos arkoje. Joje turėtų būti įtaisytos durys, prie kurių būtų pritvirtinta knygų spinta, paslepianti bet kokias čia esančios slėptuvės žymes.

Didesniems daiktams padėti tinka ir lovų dėžės. Paprastai jos būna įrengtos jau perkant lovas, tačiau siekiant pergudrauti vagis, jose patartina įrengti dvigubą dugną.

Daiktus paslėpti galima ir dengtų vonių ertmėse: ten, ant vidinių atsidarančių vonių sienelių, gali būti įrengtos lentynėlės. Slapti stalčiai vonioje gali būti įrengti ir sienose. Juose gali būti laikomi drėgmės nebijantys daiktai. Aišku, norint įrengti tokią lentynėlę verta konsultuotis su plytelių klijavimo ekspertais: jie padės stalčių paversti nematomu.

Praktika rodo, kad vagys praleidžia netikėtose vietose įrengtas slaptavietes. Jei po laiptais, sienose ar kitose podėliuose turite kokią tuščią ertmę, padarykite priėjimą prie jos kuo mažiau matomą ir galėsite naudoti kaip daiktų saugyklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)