Kelią blokavo vilkikų avarija

DELFI jau rašė apie didžiausias vilkikų problemas kelyje, tačiau šįkart prie avarijas sukeliančių aplinkybių prisidėjo ir jau slidus kelias. Pirmadienį, lapkričio 7 dieną, pro Rykantų kaimą keliu Vilnius-Kaunas važiavę žmonės išvydo šiurpą keliantį vaizdą. Atvira liepsna degė du vilkikai.

Bendruoju pagalbos telefonu 13.15 val. pranešta, kad Trakų r., Lentvario sen., Rykantų k., susidūrė du krovininiai automobiliai. Vienas po avarijos užsidegė. Netrukus ugnis persimetė ir į kitą vilkiką. Gaisras buvo gana greitai užgesintas. Medikai du žmones išsivežė apžiūrai į ligoninę.

Dėl avarijos buvo apsunkintas eismas, susidarė spūstis, įvykio vietoje dirbę pareigūnai transporto eismą, važiuojantį iš Vilniaus pusės, nukreipė per Rykantus. Vietoje dirbo ir kelininkai.
Vėliau Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, kad eismas atnaujintas, tačiau vis dar buvo ribojamas greitis.

Vilkikas neapskaičiavo atstumo

Paaiškėjus įvykio aplinkybėms, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai teigia, kad Lenkijos pilietis, vairuodamas vilkiką, kliudė šalikelėje stovintį kitą vilkiką.

„Vairuodamas transporto priemonę su puspriekabe kelyje, kuriame yra po dvi eismo juostas kiekviena kryptimi, važiuodamas pirma eismo juosta, vairuotojas buvo neatsargus, kliudė stovinčią kelkraštyje kitą transporto priemonę taip pat su puspriekabe“, – įvykio aplinkybes vardija policijos atstovai.

Vilkiką kliudęs vairuotojas transporto priemonės suvaldyti nebesugebėjo – ji nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į kelio atitvarus, užtvėrė kelią antra juosta važiuojantiems automobiliams. Tačiau tai dar ne viskas. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai informuoja, kad vilkikui užtvėrus kelią į jį rėžėsi dar vienas sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojas. Jis bandė išvengti susidūrimo, todėl suko į kairę, tačiau jis vis tiek dalinai atsitrenkė į pirmą vilkiką.

Neįvertino oro sąlygų

Policija vardija transporto priemonių vairuotojų nuostolius: apgadinti visi trys vilkikai, jų kroviniai. Laimei, patys vairuotojai sužalojimų išvengė.

Transporto specialisto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto doc. dr. Dariaus Bazaro teigimu, sunkiasvorės transporto priemonės nesuvaldymo priežasčių yra daugybė, todėl ypač svarbu budrus ir blaivas vairuotojas.

„Yra kelios problemos, kodėl vairuotojai padaro avarijas. Pirma, tai manevravimas, kadangi vilkikų svoris didelis, sunku teisingai išmanevruoti. Taip pat greitis. Tokią sunkią transporto priemonę ir taip sunku vairuoti, o dar pakankamai didelis greitis apsunkina vilkiko suvaldymą“, – pasakoja D. Bazaras.

Sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojams ypač sunku suvaldyti vilkiką, kai kelyje iškyla netikėta kliūtis. Tuomet reikia staigiai stabdyti, nuo didelio svorio priekaba ar puspriekabė virsta. Taip pat didelę įtaką daro kelio matomumas ir būklė. Tamsiu paros metu, lyjant ar sningant vairuotojams valdyti vilkiką dar sunkiau, ypač jei kelias nėra tinkamai sutvarkytas.

Anot policijos pareigūnų, vilkikai neįvertino meteorologinių sąlygų bei galimo kelio dangos slidumo. Be to, kaip DELFI jau yra rašęs, galima manyti, kad vairuotojai nesilaikė adekvataus oro sąlygoms ir saugaus greičio. Vilkikas, kuris kliudė šalikelėje stovėjusią transporto priemonę su puspriekabe, buvo neatidus ir pervertino savo galimybes. Tačiau gali būti, kad ir stovėjęs vairuotojas trasporto priemonę laikė per arti važiuojamosios dalies.

„Transporto priemonių vairuotojai privalo atsižvelgti į meteorologines sąlygas, laikytis saugaus važiavimo greičio ir Kelių eismo taisyklių reikalavimų“, – komentuoja Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)