Tai labai stipraus, pikantiško, aštraus, deginančio skonio prieskonis, kvapu primenantis kamparą ir citriną. Nėščioms moterims jo vartoti nepatartina.

Išlukštenkite 10 kardamonų dėžučių. Sėklas suberkite į grūstuvę ir pagrūskite. Tada suberkite į puodelį ir užpilkite karštu vandeniu. Įmeskite keletą džiovintų apelsino žievelių ir 10 min palikite, kad pritrauktų. Užvirkite, įdėkite šaukštelį juodosios arbatos. Perkoškite.

Prieskonių karaliumi, ko gero, reikėtų laikyti tikrąjį žvaigždanyžį (Illicium verum). Jis kvapnus, saldokas ir nešleikštus. Tarp 6–8 spindulių žvaigždutės lapelių slepiasi blizganti sėkla. Žvaigždanyžių dedama į vaistažolių mišinius, skirtus atsikosėjimui palengvinti. Jais gydomi aštrūs ir chroniški uždegimai, dažniausiai laringitas. Šis prieskonis labai vertingas, nes gali palengvinti atsikosėjimą, pagerinti bronchų veiklą.

Darganotu ir šaltu metų laikotarpiu peršalimo atsikratyti padės kvapni arbata. Jai reikia džiovintų erškėtuogių vaisių, obuolių ir apelsinų žievelių, truputį šviežiai maltos cinamono žievelės ir žvaigždanyžių, medaus ir vandens. Viską užpilkite vandeniu ir palikite nakčiai. Rytą trumpai pavirkite ir palikite 10 min, kad pritrauktų. Gerkite šiltą arba karštą su medumi.

Vartojant vaistinių augalų preparatus būtina atsižvelgti į organizmo jautrumą sudedamosios dalims, todėl būtina pasitarti su gydytoju.