ačiau rizika nepadidėja suvalgant netgi dvigubai didesnį kiekį neapdorotos mėsos (jautienos, ėrienos ar kiaulienos).

Taip yra nepaisant fakto, kad šių dviejų tipų mėsos sudėtyje yra panašus kiekis riebalų.

Žurnale „Circulation“ publikuotame straipsnyje mokslininkai teigia, kad kadangi mėsoje yra panašus kiekis cholesterolio ir sočiųjų riebalų, šį skirtumą galima paaiškinti tuo, kad į apdorotą mėsą dedama druskos ir konservantų.

Apdorota mėsa yra bet kokia rūkyta, konservuota arba sūdyta mėsa, tai gali būti kumpis, dešrelės, saliamis ir panaši mėsa.

Druska kai kuriems žmonėms gali padidinti kraujo spaudimą, o tai pagrindinis veiksnys, sukeliantis širdies ligų riziką.

Bandymai su gyvūnais parodė, kad nitratų konservantai gali sukelti aterosklerozę ir sumažinti gliukozės toleranciją, o tai gali sąlygoti širdies problemas ir diabetą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją