Tvarus pasaulis – nuolat besikeičiantis pasaulis


Tvarumo sąvoka pastaraisiais metais visuomenėje yra girdima itin dažnai, tačiau ją visi suprantame dar gana skirtingai, o kartais net ir labai siaurai. Kaip teigė „Tele2“ viešųjų ryšių vadovė Asta Buitkutė, dažnai tvarumas yra suprantamas kaip tam tikro produkto ar daikto savybė, tačiau, pasak pašnekovės, apie tai reikėtų mąstyti kaip apie visą ekosistemą.

„Iš tikrųjų, neužtenka tik pardavinėti kažkokį produktą, kuris būtų pavadintas tvariu. Mums rūpi ne tik iš ko jis pagamintas, bet ir kas nutiks su juo po to – ar jis galės būti perdirbamas? Mums rūpi, kaip jo gaminimo procedūra vyksta, su kokiais partneriais bendrauja tie gamintojai. Idealiu atveju, visa grandinė, visa ekosistema turėtų būti tvari, ne vien tik tas produktas. Kas iš to, kad jis turi etiketę, kad yra ekologiškas ir tvarus, jeigu kažkur procesuose, vis dėlto, vyksta žmonių išnaudojimas, kažkokia nesąžininga, neskaidri prekyba, jeigu daug teršalų yra paleidžiama į aplinką, kad tą produktą pagaminti? Vėlgi, tai jau nebedaro jo geru savaime“, – aiškino A. Buitkutė.

Šaltinis
Temos
Projektas „Pamokos kitu kampu“. Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ dovanoja „Delfi Plius“ prenumeratas visoms Lietuvos mokykloms.
Projektas „Pamokos kitu kampu“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)