Apie visa tai paprastai – jau greitai naujoje laidoje „Įdomiosios pamokos“, skirtoje tiek vyresnio amžiaus moksleiviams, tiek jų mokytojams ir tėvams. Šią laidą galės žiūrėti visi „Delfi Plius“ prenumeratoriai, o projektą iniciavusi telekomunikacijų bendrovė „Tele2" šią prenumeratą padovanojo visoms Lietuvos mokykloms.

Žinios, kurių reikia jau dabar
laidų cikle „Įdomiosios pamokos“ bus aptariamos naujausios technologijos, jų keliami iššūkiai ir suteikiamos galimybės. Savo srities ekspertai, nuo komikų, nuomonės formuotojų, įmonių vadovų, žurnalistų iki ministrų, dalinsis įžvalgomis, kurios vertingos ne tik moksleiviams, bet ir mokytojams. Pastariesiems tai bus galimybė praturtinti pamokas srities lyderių mintimis ir įžvalgomis, o moksleiviams – susipažinti su plačiu technologijų pasauliu iš arti ir atrasti tai, kas jame aktualiausia. Gal tai padės apspręsti net dėl savo karjeros kelio?

„Gyvename technologijų amžiuje, be jų nebeįsivaizduojame savo kasdienybės – akivaizdu, kad ateitis irgi priklauso technologijoms. Tačiau kodėl neretai vis dar jų taip bijome? Ko nežinome? Ką privalome žinoti, kad būtume saugūs? Kaip galime įdarbinti ir išnaudoti technologijas savo kasdienėje veikloje? Šios įdomiosios pamokos pasakos apie įgūdžius, kurių mums reikia jau dabar“, – kalbėjo laidą vesianti žinoma žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė.

Daiva Žeimytė-Bilienė

Patars, kaip matyti daugiau nei paviršių

Daugelis galvoja, kad apie tokias kasdien sutinkamas technologijas, kaip socialiniai tinklai ar internetas, žino viską. Visgi, juose slypi daug daugiau, nei galėtumėte pagalvoti iš pirmo žvilgsnio. Ar žinote, kaip veikia algoritmai, kasdien už jus nusprendžiantys, kokį turinį matysite ir kur slypi šios technologijos iššūkiai? O gal teko girdėti, kur gimsta interneto „troliai“ ir kokių tikslų jie turi?

O jei žvelgtumėte dar toliau už kasdienėmis tapusių technologijų ir pagilintumėte žinias biotechnologijų srityje? Sužinotumėte apie visą pasaulį keičiantį dirbtinį intelektą? Technologijas, padedančias gyventi tvariau? Apie tai, kaip pasaulį keičia technologijos ir kaip kiekvienas iš mūsų gali tapti to pokyčio dalimi, žiūrovai sužinos laidų cikle „Įdomiosios pamokos“, kurį iniciavo telekomunikacijų bendrovė „Tele2“.

„Šiuolaikinės technologijos padeda atrasti visiškai naujų bendravimo ir mokymosi būdų. Šiais laikais išmokti naują kalbą ar baigti tobulinimo kursus galima per kelias savaites, net neiškėlus kojos iš namų. Nuotoliu galime klausytis tokių lektorių, profesorių ar savo srities ekspertų, kurių gyvai niekada nesusitiktume.

Suaugusieji nerimauja dėl to, kad vaikai per daug laiko praleidžia internete ir suka galvą dėl ten tykančių pavojų. Svarbu vaikų virtualioje erdvėje nepalikti vienų, išmokyti, kaip teisingai naudotis technologijomis, kaip atsirinkti informacijos šaltinius, kaip elgtis susidūrus su patyčiomis, sukčiais ar kibernetinėmis atakomis. Nukreipus teigiama linkme, ir išradingai naudojant šiuolaikinius informacijos resursus, jie gali praturtinti ir tapti svarbia mokymosi proceso dalimi. Tikiu, kad tie mokytojai, kurie sugebės prisijaukinti technologijas ir jas panaudoti savo darbo procese, tikrai laimės“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

„Tele2“ visoms Lietuvos mokykloms dovanojo „Delfi Plius“ prenumeratas, kurios leis moksleiviams ir mokytojams stebėti laidų ciklą „Įdomiosios pamokos“, o taip pat gauti prieigą prie dar daugiau svarbių ir įdomių naujienų kasdien. Šios pamokos supažindins su įvairiausiais šiuolaikinio pasaulio iššūkiais ir padės ugdyti kritinį mąstymą.






Šaltinis
Temos
Projektas „Pamokos kitu kampu“. Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ dovanoja „Delfi Plius“ prenumeratas visoms Lietuvos mokykloms.
Projektas „Pamokos kitu kampu“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją