Be to, „NanoAvionics“ yra ir vienas iš pirmųjų kosmoso technologijas vystančių startuolių Rytų Europoje, kuriems savo pinigus patikėjo rizikos kapitalo fondai.

UAB „Nanoavionika“ komandos branduolį sudaro pirmojo lietuviško kosminio palydovo „LituanicaSAT-1“ komandos nariai. Šiuo metu įmonė vykdo pirmąjį komercinį užsakymą užsienio klientui - didelei aviacijos įmonei iš Turkijos, taip pat kartu su Vilniaus universitetu vykdo „LituanicaSAT-2“ palydovo projektą. Artimiausiu metu įmonė planuoja pristatyti rinkai nanopalydovams skirtą, naujos kartos pagrindinį elektronikos valdymo modulį, taip pat vysto traukos sistemų technologijas bei komunikacijų sprendimus, veikiančius mažųjų palydovų pagrindu, skirtus bepiločiams lėktuvams. Produktus ir vystomas technologijas įmonė pristatys vienoje didžiausių kosmoso industrijos parodoje „Small Satellite USA 2015“, vyksiančioje JAV šių metų rugpjūčio mėnesį.

„Su „Practica Capital“ investicija ir pagalba galėsime žengti dar vieną žingsnį link mūsų idėjų ir inovatyvių sprendimų pritaikymo globalioje rinkoje“, – teigė UAB „Nanoavionika“ direktorius bei vienas iš įkūrėjų Vytenis Buzas.

Investuotus pinigus V. Buzas per ateinančius metus ketina paskirstyti maždaug po lygiai: pusę – startuolio techninės bazės gerinimui, dar pusę – atlyginimams. „Renkame žvaigždžių komandą. Didelė dalis jų jau dirbo su „LituanicaSAT-1“, bet yra ir daug naujų veidų“, – sakė V. Buzas.

„UAB „Nanoavionika“ specializuojasi perspektyvioje ir sparčiai augančioje mažųjų palydovo rinkoje. Įmonės komandos branduolys LituanicaSAT-1 projekto metu įrodė, kad Lietuvoje galima vystyti perspektyvias kosmoso technologijas“, – sakė Donatas Keras, „Practica Capital“ partneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)