Anot jų, raaiščiai, kurie kontroliuoja moters žemutinę nugaros dalį, nėštumo metu paprastai suminkštėja, todėl padidėja rizika juos patempti ar net pažeisti. Problema dėl aukštakulnių batelių yra ta, kad jie keičia jūsų kūno padėtį ir apkrauna šią ir taip susilpnėjusią vietą. Visa tai gali sukelti apatinės nugaros dalies skausmus, kurie vėliau apkartins gyvenimą.

„Aukštakulnių (net ir plačiais kulnais) avėjimas nėra geras sumanymas nėštumo laikotarpiu. Taip yra todėl, kad jūsų svoris išauga, o jūsų kūno forma ir žemės traukos centras pasikeičia. Todėl jūs pradedate kitaip (ir ne taip stabiliai) vaikščioti.

Pagriuvusios nėštumo metu jūs galite susižeisti pati ir net sužeisti savo kūdikį, tad gerai pagalvokite prieš suteikdamos papildomo aukščio jūsų didėjančioms apimtims“, - teigia pediatrė Jennifer Shu.

Dėl šios priežasties lygiapadžiai bateliai yra geresnis pasirinkimas kasdienai.

"Jie užtikrins jūsų komfortą ir sumažins nugarai tenkančias apkrovas. Na, bet jei jau reikia kompromiso, tai dalį dienos galite praleisti avėdamos aukštakulnius, tačiau su savimi turėkite ir porą žemakulnių, kuriuos galėsite persiauti vėliau“, - sako J. Shu.

Anot jos, visgi geriausia yra pasaugoti gražiuosius aukštakulnius ypatingoms progoms: "Ypač todėl, kad nėštumo metu jūsų kojos gali paplatėti. Tad jeigu turite porelę pasakiškų Manolo Blahniko aukštakulnių, jie gali prasitampyti ir nebetikti jums gimus kūdikiui“.

Balsuoti galima iki pirmadienio, gegužės 23 d.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją