DELFI tęsia vaizdo reportažų ciklą „Kaip tai padaryta“, kuriuo siekiama skaitytojams iš arti parodyti, kaip dirba Lietuvos smulkieji verslininkai ir kodėl už jų kuriamas prekes ar paslaugas kartais tenka pakloti tikrai nemažas sumas.

Nors didžioji dalis visuomenės pasipiktinusi pakilusiomis kainomis, DELFI atvykus į senamiestyje įsikūrusią vyrų kirpyklą „Barzdaskučiai“ zujo ir meistrai, ir klientai.

Vis dėlto čia teikiamos paslaugos tikrai ne kiekvieno kišenei – plaukų kirpimas, skutimas ir barzdos modeliavimas kainuoja po 20 eurų, ypatingas skutimas, naudojant karštus ir šaltus rankšluosčius atsieitų 30 eurų, o ypatingas skutimas ir plaukų kirpimas kartu kainuoja 50 eurų.

Vyriško salono „Barzdaskučiai Barber Shop“ internetiniame puslapyje netgi akcentuojama, kad tai yra vieta, į kurią vyrams nerekomenduojama ateiti su antrosiomis pusėmis, mat procedūros gali trukti net valandą ar kelias.

Barzdaskutykloje dirba specialistai iš Sirijos, Turkijos ir Kolumbijos. Žurnalistų kalbintas barzdaskutys Hamilton’as Davila pasakojo, kad į Lietuvą atvyko prieš pusmetį. Anot specialisto, gyventi svetimoje šalyje nėra sudėtinga, kai turi gerą darbą ir klientų.

Vyras šiuo amatu užsiiminėjo nuo pat vaikystės ir yra įsitikinęs, kad barzdaskučiu kiekvienas užsinorėjęs tapti negali. “Tam reikia talento ir pirštų miklumo. Kiekvienas į rankas paėmęs specialų skustuką su ašmenimis juo tikrai nemokėtų naudotis ir net galėtų susižeisti”, - įsitikinęs H. Davila.

Barzdaskutyklai klientų netrūksta – per keletą veiklos metų įkūrėjai spėjo atidaryti net du salonusVilniaus senamiestyje. Negana to, apsilankymai kirpykloje jau spėjo tapti ir itin populiaria dovana, kurią mėgsta pirkti moterys.

Meistrų numone, klientus žavi ne tik ypatingas skutimas, kuomet specialaus skustuvo ašmenų pagalba formuojama barzda ir ūsai, bet pati įspūdinga procedūra. Kirpimo metu nuolat keičiami karšti ir šalti rankšluosčiai, atliekamas veido masažas, specialiu siūlu pešami veido gyvplaukiai bei nudeginami ausų plaukeliai.

DELFI užfiksavo kaip atliekama net 50 eurų kainuojanti vyriška grožio procedūra. Pamatykite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)