Socialiniame tinkle „Facebook“ ji išplatino jautrią žinutę apie šeimą, su kuria teko susidurti.

Gyvena prastos būklės name, kuriame – labai šalta

„Pristatau Jums savo globojamus vaikus: Giedrė, Natalija, Tomas, Patricija, Tautvydas ir vieniša mama – Evelina. Jie gyvena Skraičionyse (Alytaus raj.), labai prastos būklės name, o žiemą priversti spaustis viename kambarėlyje, nes kituose tiesiog labai šalta... Kviečiu prisidėti visus ir padėti įgyvendinti kalėdinį stebuklą – nupirkti šiai šeimai namą“, – ragino ji.

Anot A. Liukaitytės, būtų nuostabu, jei gerąją naujieną šeimai pavyktų pranešti iki Kalėdų.

„Tikiu, kad spėsime. Nebedaug betrūksta iki stebuklo, kad šie penki nuostabūs vaikai galėtų Kalėdas sutikti naujame name! Kad nereikėtų žiemą visiems grūstis viename kambarėlyje, kad kiekvienas turėtų savo lovą ir būtų vietos, kur pastatyti stalą ruošiant namų darbus“, – pasakojo ji.

Namas jau nupirktas, bet pinigų dar trūksta

Namas, kurį moteris nori nupirkti – jau rastas. A. Liukaitytės teigimu, jis – puikioje vietoje. Netoliese yra autobusų stotelė, parduotuvė.

Moteris tiki – iki Kalėdų galbūt gali pavykti sutvarkyti ir jo vidų.

„Didesnę dalį pinigų jau pavyko surinkti (ačiū „Bėdų turgui“ ir visiems verslo partneriams!), tačiau šiuo metu dar trūksta 5000 eurų, todėl nusprendžiau prašyti pagalbos feisbuke. Būsiu dėkinga visiems, kuris bent kažkiek galės prisidėti prie šios svajonės įgyvendinimo“, – teigia ji.

A. Liukaitytės teigimu, visi suaukoti pinigai bus panaudoti namo pirkimui ir mokesčiams, įteisinant namo pirkimo dokumentus.

„Jei jūsų pagalba surinksime daugiau nei reikia, panaudosime namo apšildymui vasarą“, – žadėjo moteris.

Su šeima bendrauja jau metus

A. Liukaitytė pasakojo su šia šeima susipažinusi dar praėjusių metų rugpjūtį, kai vienoje feisbuko grupėje pamatė įrašą, kad mamai, turinčiai 5 vaikus, reikia pagalbos.

„Perskaičius apie juos negalėjau pamiršti. Kitą dieną vėl užėjau į tą grupę pažiūrėti, ar jiems kas pagelbėjo. Pamačiusi, kad ne, supratau, kad aš turiu tai padaryt nedelsiant. Gavau mamos numerį ir tą lietingą sekmadienį nulėkėme su kolega nupirkti vaikams daiktų, skirtų mokyklai. Turbūt visi pamenate, kad kai turi naują kuprinę, į mokyklą labiau norisi. Praleidau dieną su 5 vaikais ir jų mama, kuri be galo juos myli, rūpinasi tiek, kiek pajėgia, ir kiekviename žingsnyje dėkoja, už tuos mums paprastus ir įprastus dalykus“, – su šeima supažindino ji.

Anot A. Liukaitytės, su šeimos nariai ji susiskambina ne tik tuomet, kai jiems ko trūksta. Jie bendrauja nuolat.

„Tai kas mums – kasdienybė, jiems svajonė! Ir kaip mes kartais neįvertiname tai ką turime ir pamirštame džiaugtis paprastais dalykais. Jei kiekvienas padėtume vargingai gyvenančioms šeimoms, pasaulis ir vaikučių ateitis tikrai būtų šviesesni. Pagalvojome, kad jei norime jiems padėti, parodyti kitokią gyvenimo pusę, kuri jiems panaši į stebuklą ir nepasiekiamą miražą, vien tik vienkartinės pagalbos neužteks“, – mintimis dalinosi ji.

Susisiekti dėl pagalbos šeimai galima čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (766)