Pirmadienį siautėjęs stiprus vėjas pridarė nemenkų nuostolių. Jų patyrė ir Marijampolės žaliaskarė. Smarkiai apgadintą eglę buvo nuspręsta pakeisti nauja.

„Nuvirtusios eglės konstrukcijos buvo tiek sugadintos, kad jas remontuoti būtų prireikę daug laiko. Tad su savivaldybe priėmėme sprendimą truputį keičiant pačią konstrukciją pastatyti kitokio dizaino eglę: buvo natūralios eglės imitacija, dabar pastatėme karkasinę tradicinę kūgio formos eglę, tačiau išlaikydami tą patį dizainą, kuris buvo, spalvas, dovanų dėžes ir panašiai“, – Delfi.lt sakė Marijampolės miesto egle besirūpinančios įmonės „Lumidėja“ vadovas Karolis Balvočius.

Naujoji Marijampolės eglutė, Marijampolės miesto savivaldybės nuotr.

Pašnekovas teigė, kad eglės atstatymo, pakeitimo darbai jau į pabaigą, naujoji eglė jau stovi, liko susitvarkyti aplinką ir trečiadienio vakarą ji bus įžiebta: „Tikslaus laiko dar negaliu pasakyti, bet iki vakaro pasidarysime.“

Paklaustas apie nuostolius, kiek atsieis nuvirtusios eglės pakeitimas nauja, K. Balvočius sakė, kad jų skaičiuoti laiko nebuvo, visą dėmesį ir pajėgas skyrė, kad mieste sužibtų naujoji eglutė.

Nauja Marijampolės eglė, Marijampolės miesto savivaldybės nuotrauka

„Dar neįsivertinome, nei kas sveiko liko iš anos eglės, nei kiek ji buvo sugadinta. Ir nežinau, ar tie nuostoliai išvis bus labai tiksliai skaičiuojami. Svarbiausia, kad niekas nenukentėjo, o situacija tokia, kuri tikrai nemaloni nei savivaldybei, nei mums. Bet dabar svarbiausia ją išspręsti, kad žmonės galėtų toliau džiaugtis“, – teigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)