Jums reikės kelių sedulos (toks labai dekoratyvus krūmas raudonomis šakomis) šakų ir paprastų žaisliukų eglutei. Šakas merkiame į aukštą vazą ir puošiame žaisliukais. Labai dekoratyvu. Aš nusižiūrėjau apaugusią samanomis, tarsi seno medžio.

Maža paslaptis: jeigu nesuskubsite šios „eglutės“ nupuošti, po kelių savaičių jos šakelės pasipuoš žaliais lapeliais!

Kitas variantas -  „apledijusios“ šakelės.

Prisiskyniau labai dailių šakelių su žirginėliais ir nusipirkau maišelį stiklo granulių (pakelio kaina maždaug 10 Lt). Dar naudojau PVA klijus.

Procesas labai paprastas, nors netrumpas – tepi šakelę klijais ir barstai stiklo granulėmis arba tiesiog pavolioji jose. Tam geriausia šiuos „ledinukus“ susipilti į patogų tokiam reikalui indą.

„Apledijusias“ šakeles sustačiau į stiklinę vazelę ir pridėjau akmenukų, nes šakelės gerokai apsunko, tad atsirado grėsmė parvirsti. Į vandenį merkti nenorėjau, nes žirginėliai greitai sugalvoja žydėti, kas aplink esančioms alergiškoms nosims visai nepatinka. Ant šakelių pakabinau tris nedidukus sidabrinius žaisliukus – štai ir kalėdinė nuotaika ant mano darbo stalo.

Geros nuotaikos ir gražių švenčių linkiu ir Jums! Jūratė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)