Papuoštos durys ne tik gražiai atrodo, bet ir kviečia užeiti. Senais laikais kabinti vainiką buvo laikoma geru ženklu, nes jis išlikdavo žalias visą žiemą, kai visi kiti augalai numirdavo. Be to, žaliais augalais dekoruoti namai maloniai kvepia.

Vainikas simbolizuoja gerumą. Pamatę jį ant durų, svečiai žino, kad yra laukiami ir bus šiltai priimti. Kad būtų smagiau, vainiką gaminkite kartu su vaikais!

Parduotuvėse galima įsigyti nedekoruotų vainikų, kurie laukia stebuklingo jūsų prisilietimo. Jei kasmet puošiate tą patį vainiką, leiskite kiekvienam šeimos nariui pridėti ką nors nuo savęs.

Vainiką visuomet tinka puošti kaspinais. Kaspiną galima tiesiog apvynioti arba sukarpyti ir pagaminti daug mažų kaspinėlių (juos tvirtinkite karštais klijais). Įkomponuokite keletą miniatiūrinių figūrėlių (angelų, Kalėdų senelių, eglučių, kankorėžių), o spyglių galiukus apipurkškite baltais dažais.

Jei nenorite vainiko iš eglės šakų, pabandykite pasigaminti jį iš džiovintų vaisių griežinėlių. Plonai supjaustykite obuolius ir apelsinus, sudžiovinkite ir suklijuokite taip, kad jie būtų vainiko formos. Papuoškite bugieniais, mėtomis ar kitomis žolelėmis – kvepės dar gardžiau! Tokį vainiką galite kabinti ne tik ant lauko durų, bet ir virtuvėje, svetainėje ar valgomajame.

Vainiką galima pasigaminti ir iš audinio bei kamšalo. Pasiūkite vamzdelio formos maišelį ir prikimškite jį pagalvių kamšalo, maišyto su kvapniomis žolelėmis. Tokį vainiką galima kabinti ant miegamojo durų ar bet kuriame kitame kambaryje, kur norite gaivaus šventiško kvapo.

Pasitelkite fantaziją, nebijokite eksperimentuoti. Nupirkite keletą nedekoruotų vainikų ir leiskite vaikams nuspręsti, kaip juos puošti. Daugelis vaikų nori lempučių arba įdomių žaisliukų. Pastarųjų pasirinkimas tikrai didelis – jų būna net ryškiai rožinių, ryškiai žydrų ar žaliosios citrinos žalumo, ne tik apvalių, bet ir imituojančių paršiukus, karvytes, klounus ir kitus Kalėdoms nebūdingus motyvus. Bet kodėl ne, jei vaikams jie labai patinka?

Dar viena idėja – vainikas iš apvalių metalinių varpelių, kurie skambės kaskart, kai praversite duris. Jei rinksitės mažučius, jų reikės daug, kad nesimatytų tarpelių. Jei norite truputį įdomesnio vainiko, derinkite įvairaus dydžio varpelius. Pavyzdžiui, nusipirkite keletą didesnių ir dvigubai tiek mažesnių varpelių ir tvirtinkite juos prie vainiko tam tikra tvarka (vienas didelis, du maži ir t.t.).

Vainiką galima gaminti iš įvairiausių medžiagų. Prieš skubėdami į parduotuvę, pagalvokite, ar negalite jo pasigaminti iš to, ką turite namie. Pasitelkę fantaziją, per vakarą kartu su vaikais sukursite ne vieną tokią grožybę!