Mansas Zelmerlowas garsiai rėkė ir neslėpė savo džiaugsmo, nuolat šluostydamasis prakaitą nuo veido. Užkulisiuose švedo komanda yra įvardijama "Dream Team" - svajonių komanda.

Kaip jaučiausi laimėjęs "Euroviziją"? "Iš pradžių neišgirdau. Mano komandos narė patvirtino, kad laimėjau. Galvojau, kad gali laimėti Rusija ar Italija. Esu labai laimingas, susijaudinęs ir besididžiuojantis.", - kalbėjo M. Zelmerlowas.

Konferencijos metu žiniasklaidos atstovas perdavė netikėtą dovaną "Eurovizijos" laimėtojui - mažos mergaitės pagamintą lėlę, kuri primena Manso pasirodyme naudotų vizualizacijų herojus.

Žurnalistai teiravosi - ką lengviau laimėti nacionalines Švedijos "Eurovizijos" atrankas ar didįjį šou, Mansas sakė, kad Švedijos konkursas yra aukštos klasės. Tačiau atlikėjas, jau ne vieną kartą dalyvavęs nacionalinėse atrankose, pasidžiaugė, kad tik dabar atvyko į didįjį šou. "Su ankstesnėmis dainomis nebūčiau laimėjęs", - sakė jis.

Britų žurnalistė paprovokavo "Eurovizijos" laimėtoją: "Ilgą laiką Didžioji Britanija buvo laikoma pagrindine Europos muzikos šalimi. Ar jūsų laimėjimas reiškia, kad Švedija yra tikroji Europos muzikos širdis?"

Mansas stengėsi išlikti diplomatiškas ir kuklus, tačiau su komanda patvirtino, kad Švedija yra Europos muzikos šalis numeris 1.

Ar norėtų tapti kitų metų "Eurovizijos" vedėju? "Jei tik man bus suteikta tokia galimybė, mielai sutikčiau", - atsakė M. Zelmerlowas.

"Eurovizijos" laimėtojas, žurnalisto prašymu, pamokė, kaip reikia šokti jo pasirodymo šokį.

Netrūko ir provokacijų. Ar tiesa, ar tik gandai, kad atlikėjas tuoksis su Conchita Wurst?

"Mūsų vestuvės įvyks birželį... Mes susituoksime liepą", - į juoką juokais atsakė Mansas.

Kas buvo sunkiausia besiruošiant konkursui? "Per daug repeticijų. Kiekvienoje turi atiduoti visą save. Po vakarykštės repeticijos nebežinojau, ką dar galiu padaryti geriau... Vakar buvau labai pavargęs. Tačiau šešadienio repeticijoje tiesiog mėgavausi ir tai pasiteisino."

Antradienį, anot Švedijos delegacijos vadovo, jau bus pradėta ruoštis 2016 metų "Eurovizijai". "Bus svarstoma, kokiuose miestuose galėtų vykti konkursas. Prieš kelis metus, organizuodami konkursą, padarėme kai kurias klaidas. Jų pasistengsime nekartoti. Mes esame visiškai pasiruošę organizuoti konkursą", - kalbėjo delegacijos vadovas.

Mansas Zelmerlowas prisipažino, kad labai mėgsta Austriją ir kad ši šalis jam įsimins ilgam. Vyras čia dažnai vyksta slidinėti.

Kokia buvo jūsų mėgstamiausia daina šiame konkurse? "Daug dainų patiko, bet turbūt labiausiai - Australijos daina. Šis kūrinys Švedijoje tapo dideliu hitu", - atsakė "Eurovizijos" nugalėtojas.

Birželio 5 dieną pasirodys naujas Manso albumas. Taip pat jis išvyks į turą po kaimynines šalis.

Konferencijos metu M. Zelmerlowas padainavo ir savo būsimo hito ištrauką, kuri buvo pasitikta audringais plojimais.

Vyras konferencijos metu prabilo apie patyčias, kurias jis yra patyręs vaikystėje. Laimėtojas patarė panašaus likimo jaunuoliams nepasiduoti ir siekti savo svajonių.

Eurovizijos nugalėtojo švedo Manso Zelmerlowo spaudos konferencija - DELFI nuotraukų galerijoje:
Eurovizijos” finalo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)