Verslo ekonomikos studijos Vilniaus kolegijoje skirtos iniciatyviems, kūrybingiems, atsakingiems, siekiantiems užsibrėžtų tikslų, besidomintiems verslo įmonių veikla jaunuoliams, trokštantiems tapti profesionaliais ekonomistais.

Verslo ekonomikos studijų metu studentai supažindinami su naujausiomis ekonomikos teorijomis, mokomi rinkti ir sisteminti duomenis, tvarkyti ir vertinti ekonominę informaciją, taikant įvairius analizės ir ekonominio prognozavimo metodus. Naudodamiesi moderniomis informacinėmis technologijomis ir ekonominės informacijos sistemomis studentai vykdo į praktinę įmonės veiklą orientuotus tyrimus, rengia verslo projektus, atlieka įmonės veiklos modeliavimo ir baigiamąją profesinės veiklos praktikas. Visa praktikų trukmė – net 24 savaitės! Gerai besimokantieji turi galimybę pagal tarptautinę Erasmus+ mainų programą vieną ar du semestrus studijuoti kitų Europos šalių aukštosiose mokyklose arba atlikti praktiką ES šalių įmonėse. Verslo ekonomiką galima rinktis studijuoti ir anglų kalba bei nuotoliniu būdu.

Verslo ekonomikos studijos glaudžiai susietos su verslo praktika. Kad pajustų realų verslo pulsą, jau pirmo kurso studentai lankosi verslo įmonėse, gilinasi į jų veiklos subtilybes, analizuoja sėkmės istorijas. Studijų metu būsimieji ekonomistai gilina teorines žinias, kurios kartu siejamos ir su praktika: studentai susitinka su verslo atstovais, diskutuoja apie verslo idėjų realizavimą praktiškai, taip pat apie verslo pradžios galimybes, paramos ir bendradarbiavimo būdus.

Verslo ekonomikos studijų programos absolventai, įgiję ekonomikos profesinio bakalauro laipsnį, sėkmingai dirba ekonomistais, analitikais, projektų vadovais ar užima kitas ekonomisto kompetencijų reikalaujančias pareigas verslo įmonėse, ūkinės savivaldos ir finansų institucijose, taip pat kuria nuosavą verslą.

Anot žurnalo „Reitingai“, Verslo ekonomikos studijas Vilniaus kolegijoje palankiai vertina ir darbdaviai: minėta studijų programa yra aukštųjų mokyklų ekonomikos krypties koleginių studijų reitingo lyderė.

Pasidomėjome, kaipgi sekasi keletui iš verslo ekonomikos studijų absolventų. Kalbinta Vilniaus kolegijos Verslo ekonomikos studijų programos pirmosios laidos absolventė Veronika Šumel, dirbanti administracijos vadove UAB “LP Consulting”, teigia, kad kasdienėje darbinėje veikloje jai iki šiol gelbsti studijų metu įgytos žinios ir įgūdžiai. Pasak Veronikos, verslo ekonomikos studijas ji pasirinko dėl aktualumo, naujumo ir patrauklumo.

Veronika Šumel

Verslo ekonomikos programos absolventas Vykintas Lučiūnas, dirbantis UAB „Stateta“ degalinių vadovu, džiaugiasi, kad dirbdamas degalų ir degalinių sektoriaus pardavimų skyriuje padeda įgyvendinti naujus įmonės plėtros projektus. Studijuodamas Vilniaus kolegijoje Vytautas dalyvavo įvairiuose respublikiniuose bei tarptautiniuose projektuose. Jis teigia, kad dar studijų metais įgytas žinias dažnai tekdavo išbandyti ir praktiškai. Šiuo metu darbo rinkoje Vytautas jaučiasi užtikrintai ir stabiliai dėl patirties, žinių bei gebėjimų, kuriuos pavyko sukaupti besimokant Vilniaus kolegijoje.

„Verslas, finansai, ekonomika, rinkodara, apskaita... Tiek daug įvairių įdomių dalykų, susijusių su verslo valdymu, ir norisi visus išmanyti! Būtent taip buvo 12-oje klasėje. Šiuo metu esu jau baigęs Verslo ekonomikos studijų programą Vilniaus kolegijoje, kur galėjau įgyti visų anksčiau išvardytų dalykų žinių ir pats pasirinkti, į ką labiausiai noriu orientuotis. Baigęs studijas gebu paruošti verslo planą ir jį įgyvendinti, išmanau, kaip rengti ir tvarkyti įmonės finansinius dokumentus, kaip atlikti konkurentų analizę ar planuoti veiklą, kuri atneštų didžiausią pelną“, – pagiriamuosius žodžius apie verslo ekonomikos studijas išsako Vilniaus kolegijos absolventas, asociacijos „Lietuvos studentų sąjunga“ verslo projektų vadovas Ričardas Rimkus.

Ričardas Rimkus

Prieš metus verslo ekonomikos studijas baigęs Ričardas džiaugiasi, kad, be dalykinių žinių ir įgūdžių, Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakultete yra suteikiamos puikios galimybės studentams tobulėti kaip asmenybėms, nes organizuojami įdomūs seminarai, konferencijos, pramoginiai bei kultūriniai renginiai. Tačiau siekiant užsibrėžtų tikslų, pasak vaikino, svarbu nuolat mokytis, tikėti sėkme, bet nepervertinti jos ir nuolat ieškoti savęs.