Tokios tendencijos atsispindi Europos naminių gyvūnų augintojų maisto pramonės federacijos (Fediaf) pateiktoje statistikoje.

„Fediaf atliktas Europos regiono tyrimas patvirtina, kad katės yra populiariausi augintiniai visame pasaulyje. Pagrindinė priežastis, matyt, yra ta, kad jų nereikia vedžioti į lauką, tad įsigijus katę, nesikeičia ir jos šeimininko įpročiai. Vis tik lietuviai, itin mėgstantys poilsį gamtoje, ištikimesni šunims. Džiugu, kad mūsų šalyje po truputį atsiranda ir daugiau vietų, kuriose galime leisti laiką su keturkojais draugais“, – teigia „Mars Lietuva“ korporacinių reikalų vadovas Baltijos šalims Mindaugas Rupšys.

Lietuvoje suskaičiuojama daugiau nei 700 tūkst. naminių šunų, o tai yra 3 kartus daugiau nei Latvijoje ir 4 kartus daugiau nei Estijoje, kur populiaresniu augintiniu vis dar išlieka katės. Kaip ir Lietuvoje, šunų augintojų daugiau Airijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Graikijoje, Rumunijoje, Čekijoje, Slovakijoje ir Lenkijoje. Jungtinėje Karalystėje klausimas – šuo ar katė – vis dar kelia daug dilemų, kadangi čia aptinkamas apylygis kačių ir šunų skaičius, kai likusioje Europoje žmonės mieliau renkasi kates.

Europoje katės vertinamos ir dėl savo gydomųjų savybių – jos sugeba nuraminti suirzusius žmones. Didesnis prieraišumas šunims Lietuvoje skatina atsižvelgti ir į jų daromą įtaką žmogaus psichologijai. Dar 2010 m. lietuviams pristatyta kaniterapija – psichologinė pagalba ir mokymasis drauge su šunimis – jau įgavo pagreitį ir yra pritaikoma SOS vaikų kaime Lietuvos kinologų asociacijos inicijuotos ir „Mars Lietuva“ paremtos kampanijos „Gyvūnų kaspino mėnuo“ metu.

„Mūsų darbe ypatingai svarbus pastovumas. Stengiamės jį užtikrinti visur. Kalbant ne tik apie šunis, bet ir apie žmones, savanorius ir darbuotojus, kurie čia dirba. Nes šitie vaikai jau turėjo pakankamai netekčių savo gyvenime“, – teigia Vilniaus SOS vaikų kaimo direktorius Gedas Batulevičius.

Kampanijos metu kviečiama prisidėti prie vaikų ugdymo ir sveikatinimo seansų perkant „Whiskas“ ar „Pedigree“ produktus – 3 proc. nuo kiekvieno nupirkto produkto bus skirti užsiėmimams su gyvūnais SOS vaikų kaime. Šiais metais „Gyvūnų kaspino mėnuo“ kviečia visus dalintis gyvūnų teikiamu džiaugsmu!

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)