- Kiekvienoje stotelėje, kur jūs planuojate sustoti, apdovanokite vaiką kokia nors skania smulkmenėle - vaisiu ar kitu skanėstu. Taip jis lauks kitos stotelės ir greičiau praeis kelionė. Žinoma, skanėstai turėtų būti ne bulvių traškučiai, šokoladas ar bandelė. Rinkitės sveikus užkandžius - sūrio lazdeles, jogurtą, vaisius.

- Kiekvieno sustojimo metu su atžala padarykite trumpą mankštą - pasirąžykite, įtempkite ir atpalaiduokite raumenis. Kiekvieną sustojimą darykite vis skirtingus pratimus.

- Važiuojant skaičiuokite objektus - lai vaikas pasirenka, ar tai bus tam tikros spalvos automobiliai, ar kelio ženklai, ar tiltai ir panašiai. Tokia veikla ne tik leis užimti kelionės laiką, bet ir padės matematiniams įgūdžiams ugdyti.

- Prieš kelionę vaikui nupirkite kuprinę ar nedidelį lagaminą, kad savo bagažą - žaislus, spalvinimo priemones, kitus mėgstamiausius daiktus bei užkandžius jis galėtų susipakuoti savarankiškai ir galėtų nekantriai laukti kelionės.

- Kelionės metu galite žaisti žaidimą „Kas pirmas pamatys?“ Paprastas žaidimas, kurio metu galite pasirinkti kokį nors objektą, pavyzdžiui, raudoną automobilį arba kokį nors kitą objektą - kas pirmas pamatys, tas gaus prizą.

- Pasiimkite su savimi siurprizą vaikui iš namų - ar tai būtų naujas žaislas, ar koks nors skanėstas. Kurį laiką vaikutis bus labiausiai susidomėjęs netikėta dovanėle, o jūs tuo metu galėsite paskaityti knygą.

- Žaiskite spėlionių žaidimus. Užduokite vienas kitam klausimus, pavyzdžiui, „Aš dabar galvoju apie gyvūną, kuris turi du ragus - koks tai gyvūnas?“ arba „Šiuo metu labiausiai norėčiau - atspėk, ko?“ ir panašiai. Tokių smagių pavyzdžių galima susigalvoti tikrai labai daug.

Pasinaudokite šiais patarimais ir kelionė jūsų vaikui ir jums taps žaisminga bei gausi gražių atsiminimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)