Ypatingas dėmesys renkant nugalėtoją šįsyk bus skiriamas vadovų anketų atsakymams, kurie turėtų atskleisti, ar įmonės nuosekliai skatina darbuotojus daugiau judėti, tinkamai maitintis, rūpinasi palankiu psichologiniu mikroklimatu ir kt.

Pradės vizituoti dalyvius

Užsiregistravusiose įmonėse nuo spalio 27 d. iki gruodžio vidurio bus atliekami Visuomenės sveikatos biuro siūlomi darbuotojų sveikatos patikrinimai, kurie organizuojami nemokamai. Planuojama įvertinti maždaug 1 000 darbuotojų sveikatos būklę.

Specialistai atvyks į vietą iš anksto suderintu, patogiausiu laiku. Kaip ir pernai, bus matuojamas kraujospūdis, cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje, atliekami kūno sudėties tyrimai. Pageidaujantiems specialistai suteiks aktualią informaciją apie galimybę nemokamai dalyvauti valstybės vykdomose prevencinėse programose.

Siekiant išsiaiškinti, kaip įmonė rūpinasi darbuotojų sveikata, ką, jų manymu, derėtų daryti, kad žmonės darbe jaustųsi sveikesni ir labiau motyvuoti, dalyvaujančių konkurse įmonių vadovai atsakys į specialių anketų klausimus. „Šiais metais konkurso dalyvius vertinsime kitaip – daugiau balų planuojame skirti tiems konkurso dalyviams, kurie nuosekliai diegia ir puoselėja sveikas iniciatyvas savo įmonėse ar už jų ribų, reguliariai buriasi į bendradarbių sporto varžybas, turi kitokių gražių tradicijų. Tad papildomų taškų skyrimą šiemet labiau nulems vadovų apklausos duomenys“, – akcentavo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Sveikiausia įmonė bus išrinkta ir apdovanota kitų metų pradžioje, iškilmingos ceremonijos metu.

Įmonės – įvairaus „kalibro“

Šiemet organizuojamuose Sveikiausios įmonės rinkimuose, skatinančiuose domėjimąsi savo sveikata ir sveikas iniciatyvas įmonėse, galėjo dalyvauti visos uostamiesčio įstaigos ir organizacijos. Kad gražus ir sektinas pavyzdys yra užkrečiamas, puikiai įrodo šių metų konkursui užsiregistravusiųjų sąrašas. Jame gausu ne tik didelių įmonių, kurios dominavo pirmus metus rengtame konkurse, – sulaukta ir mažesniųjų susidomėjimo.

Garbingo titulo siekti panoro net 35 uostamiesčio įstaigos (penkiomis daugiau palyginti su praėjusiais metais): pirmojo konkurso nugalėtoja UAB „Arijus“, šalia kurios išsirikiavo Klaipėdos teritorinė muitinė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, AB „Klaipėdos krovinių kompanija KLASCO“, AB „Vakarų laivų gamykla“, AB „Smiltynės perkėla“, UAB „Avitelos prekyba“, „Limarko grupė“, net devynios uostamiesčio mokyklos, sporto klubai „Apelsinas“ bei „Impuls“, sveikatinimo centras „Naturmed“, nemažai biužetinių įstaigų (Šeimos ir vaiko gerovės centras, neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“, labdaros ir paramos fondas „Dienvidis“, Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namai).

Iš mažesniųjų įmonių konkurse varžysis VšĮ „Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas“, „Švyturio arena“, UAB „Pilsena“, UAB „Catra“, UAB „Heros“, UAB „Noeforma“, MB „Grin Grin“, UAB „Be-Ge Baltic“, „Vitral“, UAB „KPMG Baltics“.

Vienintelis Sveiko miesto sertifikatas šalyje

Klaipėda – pirmoji ir vienintelė Lietuvoje 2011 m. gavusi Sveiko miesto sertifikatą. Atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) reikalavimus, šalyje, kurioje gyvena iki 5 mln. žmonių, gali būti tik vienas toks miestas. Šios privilegijos dėka klaipėdiečiai gali pasinaudoti kitų organizacijai priklausančių Sveikų miestų sukaupta patirtimi, dalyvauti bendruose projektuose.

Uostamiestyje jau ketvirtus metus siekiama kurti sveikesnę urbanistinę aplinką, skatinti sveiką miestiečių gyvenimo būdą. Šiemet organizuojamas antrasis Sveikiausios įmonės konkursas – viena iš daugelio po Sveiko miesto vėliava vykdomų veiklų. Ši graži akcija suteikia miestiečiams papildomą impulsą prisidėti prie Sveiko miesto kūrimo ir augimo tiek įgyvendinant sveikatinimo politiką, tiek užkrečiant sektinu savo pavyzdžiu kitų įmonių vadovus ir darbuotojus.

Pirmasis „blynas“ neprisvilo

Pernai Klaipėdoje organizuotame konkurse užsiregistravo 30 uostamiesčio įmonių, kuriose buvo patikrinta 808 darbuotojų sveikatos būklė. Į organizatorių raginimą atsiliepė daugiausiai įmonės, kuriose dirba šimtas ir daugiau žmonių.

Sveikiausios įmonės konkurso kulminacija – Sveikiausios įmonės paskelbimas ir įvertinimas įteikiant jos atstovams autorinę stiklo statulėlę. 2014-ųjų pradžioje šis savotiškas sveikatos „Oskaras“ pelnytai atiteko transporto ir logistikos bendrovei „Arijus“. Aktyviai darbuotojų sveikata besirūpinanti įmonė savo darbuotojams nuomoja sporto salę, organizuoja išvykas į gamtą, baidarių, dviračių žygius, boulingo turnyrus, kolegos noriai dalyvauja maratono varžybose, vieni kitus vaišina sveikais pusryčiais, kurie ilgainiui tapo gražia tradicija. Kompanijos kuriama sveikos gyvensenos ir darbo aplinkos koncepcija tapo puikiu pavyzdžiu visiems konkurso dalyviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją