Apie kremų gausybę ir kaip joje nepasimesti paprašėme papasakoti kosmetologės Andrėjos Stogevičienės.

Šiuo metu kosmetikos rinka yra perpildyta įvairių kompanijų produktais, todėl paprastam vartotojui iš tikrųjų sunku išsirinkt jam tinkamą produktą, ypač kai jų etiketėse informacija pateikiama labai patraukliai, pvz. raukšlės išnyks po kelių savaičių ar spuogų neliks vos panaudojus siūlomą kosmetiką. Norėčiau priminti, kad kosmetologijoje stebuklų nebūna ir norint pasiekt teigiamų rezultatų reikia įdėti nemažai pastangų. O kasdieninė odos priežiūra namuose yra ypač svarbi, todėl reikia tinkamai pasirinkti savo odos tipui tinkančius kosmetinius produktus. Aišku, geriausia kreiptis į profesionalus, nes jie ne tik rekomenduoja, ką geriausiai naudoti namie, bet ir duos kosmetikos mėginius pabandymui. Dauguma kosmetologų šias konsultacijas teikia nemokamai. Jei neturite galimybės kreiptis į profesionalus, tokiu atveju siūlyčiau apsilankyti vaistinėse, kuriose dirbančios konsultantės yra apmokytos suteikti jums reikiama informacija, nebijokit klausti.

Kaip išsirinkti tinkamą savo veidui kremą?

Ant pakuočių paprastai būna parašyta: dieninis, naktinis, maitinamasis, regeneruojantis, paakių. Kuo jie skiriasi?

Norint išsirinkti savo odai tinkamą kremą, visų pirma reikia žinoti savo odos tipą, tuomet atsižvelgti į odos būklę: ar ji nėra dehidratuota (išsausėjusi), paraudusi, gal jai trūksta stangrumo, blogas odos tonusas ar ją vargina spuogai bei kitos odos problemos. Jei odą peršti, ji parausta, atsiranda dedervenių arba jaučiate nemalonų odos tempimą, reiškia, produktas netinka Jūsų odai. Riebesnei odai blogai parinktas produktas suteikia „nesveiką” per didelį riebumą T zonoje, greičiau užsikemša poros, gali pradėti berti. Jeigu oda jaučiasi gerai, vadinasi kremas jai tinka ir jį galite naudoti ilgai. Oda nemėgsta dažno kremų kaitaliojimo, ypač jautrios odos tipas. Kada reikia pakeisti produktą oda „pasakys” pati: atsiranda sausumo jausmas, gali pleiskanoti ar atsirasti kiti minėti požymiai.

Jau vien kremo pavadinimas pasako, kam produktas skirtas.

Dieninis kremas yra lengvesnės konsistensijos, gerai susigeria todėl ant jo patogu tepti pudrą, dažniausiai jis turi apsaugą nuo saulės (jų SPF dažniausiai būna 12 - 15).

Naktinis kremas dažniausiai būna tirštesnės tekstūros jo sudėtyje yra daugiau regeneruojančių komponentų.

Maitinamasis kremas savo sudėtyje turi lipidų, todėl jis skirtas sausai arba mišriai į sausumą linkusiai odai. Taip pat tinka brandžiai odai.

Paakių kremas. Paakių bei vokų zona yra ypač jautri nes yra daug plonesnė negu kitų veido vietų oda. Todėl paakių produktų konsistencija skiriasi nuo įprastinės kremų tekstūros, jų daug lengvesnė, dažnai turi kraujotaką gerinančių bei paburkimą mažinančių savybių. Dažnai į jų sudėtį įeina tokios veikliosios medžiagos: kaštonų, žaliosios arbatos ekstraktai, kolagenas, hialurono rūgštis, karcininas, mimikos raukšles mažinantys heksapeptidai (amino rūgščių kompleksas).

Kodėl negalima daugelio veidui skirtų kremų tepti akių srities odos?

Dėl netinkamos konsistencijos. Per riebi kremo tekstūra gali užkimšti poras, sukelti paburkimą, per stipri koncentracija – alergizuoti.

Ar reikia tepti rankas kremu?

Tepti reikia, jei oda pleiskanoja, sausėja, raudonuoja. Tuomet būtina rankų kremą tepti du kartus per dieną. Esant šaltam periodui - dažniau. Ypač svarbi rankų priežiūra žmonėms, turintiems dažnesnį sąlytį su vandeniu ar žmonėms, dirbantiems su pirštinėms. Labai svarbu, kad į kremų sudėtį įeitų vitaminai F ir E, kurie mažina pleiskanojimą, bičkių vaškas, saldžiųjių migdolų aliejus, tauktmedžio sviestas – minkština, saugo odą, keratinas – reikalingas nago struktūrai. Rankų kremus reikėtų turėti kelių konsistencijų – riebesės nakčiai, greit susigeriantį - dienos metui.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją