Veidrodžių ir rėmų būna įvairių dydžių, formų bei stilių, todėl tikrai rasite tokius, kurie atitiks jūsų poreikius. Rinkdamiesi veidrodį nepamirškite, kad jo funkcija visų pirma yra atspindėti daiktus. Veidrodis gali papildyti ar akcentuoti tai, kas jau yra kambaryje. Renkantis veidrodį didžiausią dėmesį reikėtų atkreipti į tris dalykus: formą, dydį ir stilių.

Forma

Kaip jau tikriausiai žinote, forma turi didelės įtakos erdvės suvokimui.

Ilgas horizontalus veidrodis akcentuos kambario plotį, o aukštas vertikalus – aukštį.

Kampuotas veidrodis (pavyzdžiui, kvadrato ar stačiakampio formos) sukuria tvarkos, suvaržymo įspūdį, apvalainų formų veidrodis – atvirkščiai.

Dydis

Labai svarbus ir dydis. Jis priklausys nuo to, kokią funkciją veidrodis atliks – pagrindinio kambario objekto, akcento ar fono.

Jei norite, kad veidrodis taptų pagrindiniu kambario objektu, pasirūpinkite, kad jis būtų pakankamai didelis, kad išsiskirtų iš kitų daiktų. Parinkite įspūdingą rėmą, kuris jį dar labiau išryškins.
Jei norite, kad veidrodis būtų fono dalimi, rinkitės labai didelį, tokį, kuris vizualiai padidins erdvę.

Mažesni veidrodžiai gali būti akcentais, kurie atspindi saulės šviesą ar išryškina įdomius daiktus. Juos galima grupuoti. Jei planuojate naudoti kelis veidrodžius, turėkite omenyje, kad sukabinti šalia jie sukurs panašų įspūdį kaip vienas didelis veidrodis. Tokia kompozicija galėtų tapti akį traukiančiu pagrindiniu kambario objektu.

Stilius

Veidrodis turėtų atspindėti kambaryje vyraujantį stilių. Šiuo atveju svarbiausias dalykas yra veidrodžio rėmas, nors forma ir dydis taip pat išlieka svarbūs.

Klasikinio stiliaus interjere dera puošnūs, raižyti, aukso spalvos rėmai.

Jei jūsų interjeras modernus, kabinkite veidrodžius su paprastesniais rėmais.

Kaimiško stiliaus interjere puikiai atrodys sendinti ar kitokie įdomesni rėmai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)