Apšvietimo schema priklausys nuo patalpos atmosferos. Labai svarbų vaidmenį vaidina ir patalpoje esantys daiktai, nes jie atspindi šviesą, o jų spalvos yra svarbus veiksnys renkantis šviesos atspalvius. Turite nuspręsti, kokio efekto norite – ar jums svarbiau, kad kambarys atrodytų gaivus ir vėsus, ar jaukus ir šiltas.

Objektų apšvietimas

Objektų apšvietimas, dar vadinamas akcentiniu apšvietimu - tai metodas, kuomet šviesos šaltinis krenta tiesiai ant objekto.

Akcentinis apšvietimas leidžia išbandyti įvairius efektus, bet nepersistenkite, nes kambarys gali atrodyti netvarkingai ir neharmoningai. Apšvieskite tik tam tikrus objektus - jei apšviesite viską, neapšviesite nieko. Jei norite didesnio efekto, rinkitės šviestuvą su siauru šviesos spinduliu.

Patarimai kuriantiems svetainės apšvietimą

Palubėje kabantis šviestuvas neturėtų mesti šešėlių, o lemputės turėtų būti silpnos.

Stalinės lempos turėtų stovėti kambario kampuose. Taip sukursite erdvės ir komforto įspūdį.

Sieniniai šviestuvai turėtų būti montuojami virš nejudinamų objektų, pavyzdžiui, židinio.

Patarimai kuriantiems miegamojo apšvietimą

Tualetinis staliukas, siekiant išvengti ant veido krintančio šešėlio, turi būti apšviestas horizontalia apšvietimo sistema.

Šiltumo ir jaukumo įspūdį sukurs šviestuvai, kurių gaubtai iš išorės tamsūs, o iš vidaus – balti.

Jei namuose nebus tinkamo apšvietimo, net gražiausi ir madingiausi namai atrodys blankūs. Gera apšvietimo schema yra puiki investicija. Jei įėję į savo nuostabiai apšviestus namus jaučiatės lyg įžengę į rojų, vadinasi, pasirinkote teisingai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)