Akcijos ambasadorė, „Tele bim-bam“ įkūrėja Neringa Čereškevičienė gyventojus kviečia prisijungti prie įsibėgėjusios iniciatyvos ir padėti globos namuose augantiems vaikams.

„Mano globojamas projektas yra unikalus Lietuvoje. Dažnai žmonės mąsto, kad padėti vaikams negalėtų, tačiau dėl to jie smarkiai klysta. Projekto „Gyvūnų kaspino mėnuo“ metu kiekvienas žmogus gali paremti pirmąją Lietuvoje plataus masto kaniterapijos programą ir dovanoti vaikams besąlygišką gyvūnų meilę ir šilumą“, – apie projektą pasakoja N. Čereškevičienė.

Neringos Čereškevičienės teigimu, iniciatyvos sėkmė dabar priklauso nuo visų gyventojų.

„Labai norėtųsi, kad šis projektas nebūtų trumpalaikis ir vaikai galėtų džiaugtis gyvūnų šiluma kuo ilgesnį laiką. Pati programa bus finansuojama „Pedigree“ ir „Whiskas“ gyvūnų maisto gamintojo, kuris dalį pardavimų sumos skirs „SOS vaikų kaimui“. Labai tikiuosi, kad už surinktas lėšas vaikai su specialiai apmokytais šunimis galės bendrauti bent metus. Tačiau pabrėžiu, dabar viskas priklauso tik nuo pačių mūsų ir mūsų įsitraukimo į šią nuostabią iniciatyvą“, – pasakoja N. Čereškevičienė.

Užsiėmimus su specialiai apmokytais šunimis „SOS vaikų kaime“ augantiems vaikams rengs Lietuvos kinologų draugijos darbuotojai.

Jų metu vaikai ne tik bendraus su šunimis – jie bus mokomi teisingo elgesio su gyvūnais, savo jėgas galės išbandyti kūrybinėje veikloje fotografuodami, filmuodami šunis. Savo darbus vaikai pristatys tarptautinių šunų parodų metu.

Edukacinių užsiėmimų tikslas, rengėjų teigimu, yra vaikų socialinių gebėjimų ugdymas, motyvacijos mokytis didinimas bei kūrybiškumo skatinimas.

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)