Pasak dizainerės Kristinos Krupienytės, apkūni moteris neturėtų vengti naudotis rekomendacijomis, kas šiemet yra madinga, tačiau labai svarbu mados pasaulio atstovų patarimus pritaikyti konkrečiai savo figūrai.

Drabužių derinius pataria fotografuoti

„Galima naudotis bendromis gairėmis, kokios spalvos, stilius šį sezoną madingas, tačiau apkūni moteris turėtų įsiminti, kokios medžiagos, siluetai, raštai jai labiausiai tinka ir tuo vadovautis renkantis drabužius bet kuriam sezonui“, - patikino dizainerė.

Ji stambesnėms moterims siūlo rinktis stambesnius, gražiai krentančius, laisvesnio silueto audinius.
Kristina Kruopienytė

„Galima sukurti iliuziją, kad toks yra drabužio modelis, o tai padeda paslėpti tam tikras kūno vietas. Jeigu moteris, kad ir būdama apkūni, išlaiko kūno proporcijas, viskas yra labai gražu ir tvarkoje. Taip, pernelyg laisvų drabužių taip pat nereikia rinktis, tačiau jie ant kūno atrodo geriau, nei kad pernelyg prigludę itin plono audinio audiniai. Jie labai išryškina kūno ypatumus ir kartais tos kelios bangos ant liemens gali atrodyti tikrai negražiai“, - šyptelėjo dizainerė.

Pasak jos, aukso viduriuko radimas kartais gali būti kelių centimetrų ar milimetrų reikalas. Todėl ji pataria drabužį pasimatuoti, su juo nusifotografuoti, o vėliau apžiūrėjus nuotrauką nuspręsti, ar jis figūros trūkumus paslepia, o privalumus paryškina, ar atvirkščiai.

„Daugelis apkūnių merginų daro drabužių proporcijos klaidas. Tinkamas drabužis gali padėti vizualiai prailginti kojas ar išryškinti papildomų kilogramų slepiamą liemenį. Labai svarbu ir pasirinkti tinkamą ilgį. Ne paslaptis, kad tinkamai parinktas raštas gali sukurti visai kitokios figūros įvaizdį. Optinę iliuziją kuria vertikalūs dryžiai, figūrą galima skaidyti ir įstrižais dryžiais bei linijomis, tačiau reikia vengti horizontalių linijų. Taip pat reikėtų rinktis abstraktesnius marginimus, o ne konkrečius – kaip, pavyzdžiui, gėlės“, - patikino K. Kruopielytė.

Dėmesį nuo figūros nukreips aksesuarai

Ne ką mažiau diskusijų sukelia ir klausimas, ar apkūnios moterys turėtų vengti tamprių, kurios itin aptempia kojas, ar kaip tik naudotis jų privalumas – patogumu ir žaismingumu – sunku pasakyti, ar dėvimos kelnės, ar pėdkelnės. Dvejojančioms moterims ir merginoms dizainerė pataria jokiu būdu neatsisakyti tamprių.
K. Kruopienytė
Apkūni mergina neturi bijoti pagyvinti savo šukuoseną, pasirinkti jaunatviškesnę avalynę, aksesuarus, rankinę.

„Anksčiau tamprės būdavo derinamos su gėlėtomis suknelėmis ar tunikomis, šį sezoną jos dažniau naudojamos sportiniam-laisvalaikio stiliui sukurti. Tačiau visiškai tamprių atsisakyti tikrai nereikia. Jos sukuria optinę iliuziją, dengia kojas, yra labai patogios“, - pasakojo dizainerė.

Ji sutinka, kad apkūnioms merginoms labai tinka ir klasikinis stilius. Tačiau jaunoms merginoms rengtis tik klasikinio stiliaus drabužiais ji nepataria.

„Aišku, jaunatviškas stilius nuo moteriško skiriasi ne tik drabužiais, tačiau geriau savęs nesendinti. Apkūni mergina neturi bijoti pagyvinti savo šukuoseną, pasirinkti jaunatviškesnę avalynę, aksesuarus, rankinę. Jeigu mergina neturi kažkokių įsipareigojimų savo darbo vietoje, tikrai gali rengtis drąsiau – pasirinkti šmaikštesnį aksesuarą, detalę, masyvesnį papuošalą, manikiūrą, o tai nukreips dėmesį ir nuo pilnesnės figūros“, - įsitikinusi dizainerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)