Apstu mitų - nuo neva riebalus deginančių produktų iki pratimų. Šiame straipsnyje aptarsime kai kuriuos jų.

Atsilenkimai plokština pilvuką

Vienas gajausių mitų - kad pratimais galima panaikinti riebalus nuo tam tikros kūno vietos. Atsilenkimai stiprina pusiaujo raumenis, bet nedegina riebalų – pilvas plokštėja dėl mažesnio riebalų kiekio, todėl pirmiausia meskite svorį.

Kad pilvas būtų plokščias, reikia badauti

Kartais atrodo, kad badavimas – vienintelis būdas turėti stangrų pilvą. Tačiau badavimas ne tik neefektyvus – jis kenksmingas jūsų organizmui. Atrodo, kad griežtas kalorijų ribojimas duos geresnių ir greitesnių rezultatų.

Tačiau svarbu suprasti, kad žmogaus kūnas – vientisas kompleksas. Badavimas gali sutrikdyti jūsų medžiagų apykaitą, dėl to numesti svorio bus dar sunkiau. Svarbu ne badauti, o valgyti pilnavertį maistą tam tikrais laiko intervalais.

Liekninančios tabletės ir papildai

Liekninančios tabletės ir papildai skamba labai viliojančiai. Yra daugybė papildų, kurių reklamos žada, kad sulieknėsite ir pilvukas bus plokščias.

Tačiau nereikėtų tuo taip lengvai patikėti, iki šiol dar neišrastos „stebuklingos“ tabletės, padedančios tikrai numesti svorio. Jos tik greičiau palengvins jūsų piniginę nei pasirodys rezultatai. Vietoj tabletės geriau intensyviai pasportuokite.

Specialūs maisto rinkiniai lieknėjimui

Prikurta gausybė lieknėjimo rinkinių, kokteilių, kuriuos vartojant žadamas svorio kritimas. Tačiau dažniausiai juose būna gausu rafinuoto cukraus, taip pat cheminių medžiagų, kurios jūsų organizmui tikrai nereikalingos.

Keletas medžiagų apykaitą skatinančių sudėtinių dalių nepadės numesti svorio. Turėtumėte vengti tokių produktų ir vietoje jų rinkti subalansuotą maistingą dietą. Puikus pasirinkimas – pilnaverčiai grūdai.

Dietos be angliavandenių

Dauguma dietų draudžia angliavandenius, sakoma, kad jie kenkia sveikatai. Blogai, jei tikite tuo. Ir lieknėdami galite valgyti angliavandenius. Kaip minėta anksčiau, venkite perdirbto, rafinuoto maisto, geriau rinkitės avižinius dribsnius, pilnaverčius grūdus ir ruduosius ryžius. Kitais sakant, jūs neturite vengti angliavandenių, tačiau rinkitės naudingus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)