1. Neįvertinate baldo dydžio

Prekių demonstravimo salėje sofa gali atrodyti apgaulingai maža, bet parsivežę namo pastebėsite, kad ji gerokai per didelė jūsų kambariui. Neišmatavę savo senos sofos ar bent jau erdvės, kur ji stovės, galite prisidaryti sau problemų - nusipirkti per didelį ar per mažą jūsų kambariui baldą.

Nauja sofa turėtų būti panašaus aukščio/pločio, viename lygmenyje su likusiais baldais – taip ji neatrodys per didelė ar per maža, pastatyta tarp jų.

2. Perkate sofą jos neišbandę

Kaip kad sofa gali būti per maža ar per didelė jūsų erdvei, taip ji gali būti per didelė ar per maža ir jums. Jeigu esate aukštas, įsitikinkite, kad sėdimoji dalis yra pakankamai gili – taip galėsite patogiai sėdėti. Jeigu nesate labai aukštas ar turite problemų su keliais, ieškokite sofos su negilia sėdyne. Tuomet jums bus paprasta nuo jos pakilti.

Niekuomet nepirkite sofos prieš tai jos neišbandę. Atsisėskite ant jos, prigulkite, išbandykite ją taip, kaip ja naudositės namuose. Jeigu mėgstate nusnūsti ant sofos, įsitikinkite, kad rankų atramos yra sustatytos teisingai. Taip pat pažiūrėkite, ar pagalvės bei atlošas yra jums tinkami (švelnūs ar kieti).

3. Nepriderinate stiliaus

Nauja sofa turėtų „sutarti“ su esamais baldais. Rinkitės tokį stilių, kuris nėra vien tik patogus ar traukia akį, bet ir tokį, kuris jums tinka, atlieka tinkamą funkciją namuose. Pirkdami įsitikinkite, kad sofa įsilieja į bendrą jūsų namų/erdvės stilių.

Kiekvienuose namuose vyrauja savitas stilius. Todėl jeigu jūs nusipirksite sofą, kuri ten visai netinka, ji gali tapti erzinančiu daiktu. Žinoma, jeigu jūs puikiai išmanote skirtingų stilių derinimo subtilybes, jūsų tokia problema neištiks. Taigi, prieš pirkdami, atkreipkite dėmesį į savo namų sofą ir įsivaizduokite, kaip ji atrodys šalia kitų baldų ir aksesuarų.

4. Pasirenkate netinkamą audinį

Netyčia pasirinkdami netinkamą audinį ar medžiagą sofai, galite padaryti sau brangią klaidą. Medžiagas ir audinius rinkitės galvodami, kaip naudosite sofą ir kur ją statysite. Jeigu sofą perkate nuolat naudojamoms patalpoms jūsų namuose, subtili medžiaga ar spalva bus sugadinta dar iki jums spėjant pasidžiaugti ja.

Taip pat ir su spalva – netinkama spalva sugadins bendrą namų įvaizdį. Parsineškite namo medžiagos pavyzdį ir pažiūrėkite, kaip spalva dera su kitų baldų, sienų spalvomis, kaip atrodo prie skirtingo apšvietimo ir pan.

Visuomet rinkitės tokią spalvą, kuri jums patinka ir su kuria sugyvensite. Nesirinkite madingų ar spontaniškai užsigeistų spalvų – juk su ta spalva turėsite gyventi daug metų.

5. Nekreipiate dėmesio į kokybę

Visuomet svarbu, kokis pinigų kiekis yra skiriamas tokiam daiktui įsigyti, tačiau geros kokybės daiktas jums tarnaus ilgai, nereikės jo pakeisti po kelerių metų.

Pirkite geriausios kokybės sofą, kokią tik leidžia jūsų biudžetas, mat nusipirkę prastos kokybės gaminį pastebėsite, jog jis greitai praras savo formą, išvaizdą ir komfortabilumą.

Patarimai

Rinkdamiesi miegui skirtą sofą-lovą nepamirškite, kad pirmiausiai ji atliks minkštasuolio funkciją, todėl ją rinkitės pagal kriterijus, pagal kuriuos rinktumėtės paprastą sofą. Trumpai tariant, naujasis pirkinys turi būti stilingas ir derėti prie interjero. Vienintelis skirtumas – turėsite pasirūpinti patogiu čiužiniu ir pasidomėti transformavimo mechanizmu.

Rinkitės sofą su kietmedžio rėmu

Patys stipriausi ir patvariausi yra rėmai, pagaminti iš krosnyje džiovinto kietmedžio arba krosnyje džiovinto kietmedžio ir faneros. Nepirkite sofos su minkštesnės medienos (pavyzdžiui, pušies) rėmu.

Ieškokite kokybiško transformavimo mechanizmo

Sofa turėtų išsitiesti vienu lengvu judesiu, neužsikirtinėti ir negirgždėti. Ieškokite sofos su fiksuojamuoju mechanizmu – jis kur kas tvirtesnis už išlankstomąjį. Sofos su išlankstomais mechanizmais nėra skirtos dažnam miegojimui.

Atkreipkite dėmesį į vidinio mechanizmo kraštus

Aštrios briaunos plėšys patalynę, todėl ieškokite sofos su vidiniu mechanizmu, kurio kraštai yra lygūs ir švelnūs. Bet net ir tuo atveju, jei sofos mechanizmas yra pats geriausias, neišsiugdykite įpročio ją suskleisti kartu su paklode.

Patikrinkite čiužinio kokybę

Geras čiužinys garantuoja saldų miegą, į jį patogiai remiasi pečiai, klubai ir apatinė nugaros dalis. Storesnis nereiškia geresnis – plonas, bet geriau sukonstruotas čiužinys gali būti kur kas patogesnis. Galite įsigyti ir patogų ploną čiužinuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)