Pirmą kartą krepšinio rungtynėse Lietuvoje ginčo kamuolys išmestas būtent Kaune, pirmoji moderni krepšiniui skirta salė pastatyta Kaune, pirmasis Europos čempionato Lietuvoje finalinis etapas – taip pat Kaune.

Kauno „Žalgiris“ – pirmasis Lietuvos klubas, laimėjęs Eurolygą. Pirmasis lietuvis, išbėgęs į NBA žvaigždžių dieną – Rimas Kurtinaitis – taip pat kaunietis.

Begalė žymių Lietuvos krepšinio asmenybių pirmąsias jų karjerai ir gyvenimui reikšmingas patirtis irgi išgyveno Kaune bei čia brendo kaip piliečiai ir svarbų vaidmenį Lietuvos krepšinio pergalėse vaidinsiantys krepšininkai.

Kaunas – reikšminga Lietuvos kultūros ir politikos dalis tuomet, kai Lietuva pirmą kartą juto nepriklausomybės skonį. Kaunas nusipelnė dar vieno pirmojo karto – Eurolygos finalo ketverto.
Visi šie istoriniai momentai persipina su dabartimi ir pasiruošimu finalo ketvertui. Į būsimą įvykį žvelgiama ir iš istorinės distancijos, į tai, kaip šis renginys atsispindės Lietuvos krepšinio istorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją