Esu valstybės tarnautojas, darbo stažas – 8 metai. Vidutiniškai per mėnesį gaunu apie 530 eurų atlyginimą, turiu žmoną, kuri taip pat yra valstybės tarnautoja. Bendros pajamos per mėnesį kartais būna iki 1000 eurų.

Vaikų neturim, nuosavo būsto irgi. Abu dirbam Vilniuje, kur darbo krūvis žymiai didesnis negu, pavyzdžiui, Raseiniuose arba kokiam Visagine, bet pareigūnų atlyginimas yra toks pats, tik pragyvenimo lygis ten ir Vilniuje skiriasi.

Už mažo buto nuomą bei komunalines paslaugas žiemos metu sumokam apie 300-350 eurų. Likusių pinigų užtenka pragyvenimui. Dėl darbo grafiko reikia turėti nuosavus automobilius, tad turim du automobilius, kurie yra apie 20 metų senumo, juos irgi reikia išlaikyti.

Norėtųsi dar ir savo būstą kaip nors įsigyti, bet pradiniam įnašui su tokiomis algomis taupyti reikia vos ne 10 metų, todėl norėtųsi, kad pareigūnu atlyginimai butu didesni nors apie 15-20 proc. per mėnesį nei dabar.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: