Kai studentai parėkauja (kitaip to nepavadinsi) dėl kokybiškesnio aukštojo mokslo yra viena, bet kad jie po pirmo neskaidrių rinkimų turo tapo pagrindiniu varikliu, griaudinčiu socialiniuose tinkluose, yra visai kas kita.

Lietuvos jaunimas aiškiai NEBENORI postsovietinio mąstymo apkaršusių ir kliedinčių diedų Seime. Tik to jaunimo, deja, yra per mažai, kad nusvertų pilkąją Lietuvos provincijos (žiūrint tiek iš geografinės, tiek mentalitetinės perspektyvos) dalį, kuri vis dar yra didžioji dauguma ir politika jiems yra neįkandamas riešutėlis.

Jaunimas šaukia, nes jiems nėra ką prarasti. Nebijo jie, kad praras darbą, kad nesusimokės už vaikų darželį ir dar milijono rūpesčių, kurių prislėgti vyresni žmonės įnirtingai tyli. O galbūt jie net ir nuoširdžiai nebetiki, kad kažkas Lietuvoje galėtų pasikeisti.

Sutikite, reikia būti jaunatviškai naiviam pradėti organizuoti ir dalyvauti piketuose... Kai mūsų tėvai svaigo apie Sąjūdį ir jo organizatorius, juk buvo panašaus amžiaus, kaip mes esame dabar. Tik ar mūsų seneliai jais tuomet tikėjo? 

O dabar atėjome mes. Mums ir vėl reikia pokyčių. Jau tiek kartų Lietuvėlei teko „iš ruso“ laisvintis, nejau šį kartą mūsų šalies provincialai ir vėl mus privers nepaliaujamai žiūrėti į rytus?

Na, jau ne. Skambinu tėčiui ir klausiu, ar eis su manim piketuoti. Jis žagsi į telefono ragelį - aiškiai galvoja, kad kalbu niekus, o piketuoti Lietuvoje šiais laikais eina tik studentai ir bobutės. Pasak jo, tai ne išsilavinusių suaugusiųjų reikalas. „O kieno tada reikalas atsakyti už mano ir mano būsimų vaikų ateitį?“, - klausiu aš jo. Nejau išties leisime Lietuvai sekti Baltarusijos ar Rusijos pavyzdžiu? Juk šitiek metų prireikė iš to ištrūkti! Ar dar ne gana?

Tėčiui neliko nieko kito kaip tik pasižadėti eiti kartu su manimi piketuoti, jei bus organizuojamas mitingas. Nemanau, kad tai darys su didžiule šypsena veide, bet galutiniame rezultate bus patenkintas. O pabaigai siūlau visiems prisiminti apie Sąjūdį bei svajones apie LAISVĄ Lietuvą. Stengtis ir kovoti vis dar yra dėl ko, ypač šiandien.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!