Pirmieji nesklandumai prasidėjo vos atėjus ilgai lauktai 15 valandai – užstrigo bendrojo priėmimo internetinė sistema. Nėra ko stebėtis, kad taip atsitinka, kai vienu metu prie LAMA BPO puslapio bandė prisijungti toks didelis skaičius žmonių. Šios sistemos atstovai skėsčiojo rankomis nežinodami ką daryti - juk nepasiūlysi abiturientams nesistengti prisijungti ir eiti, pavyzdžiui, pasivaikščioti po kiemą. Ši diena buvo taip ilgai laukta ir tos minutės, kai žinai, jog tuoj išaiškės tavo ateitis, ima slinkti vėžlio greičiu.

Kiti jaunuoliai nekantriai laukė SMS žinučių, kuriomis stojimo rezultatus turėjo atsiųsti informacijos telefonu paslaugų bendrovė „Lintel“. Pasirodo, sumokėję po litą žmonės ne tik laukė žinutės mažiausiai 3 valandas (tie, kurie sugebėjo prisijungti prie LAMA BPO svetainės, jau seniai žinojo rezultatus ), bet kai kurie buvo ir neteisingai informuoti. Nemažą skaičių abiturientų „nudžiugino“ tokia žinutė: „Jūs nepakviestas studijuoti. Peržiūrėkite savo prašymą ir laukite antrojo etapo rezultatų“ . Nusivylę savim ir pasauliu abiturientai net nebemėgino prisijungti prie LAMA BPO svetainės suprasdami, kad svajonės neišsipildė. Tačiau tie, kurie pamėgino, buvo maloniai nustebinti - ten puikavosi kvietimai studijuoti.

Pasipiktinęs jaunimas šturmavo forumus žinutėmis: „Emigracija dabar dar labiau augs“, „jie pasityčiojo iš mūsų“, „akcija – susigrąžink litą“. Vis dėlto pakeisti nieko nebuvo galima, teliko tik numoti ranka ir džiaugtis gautomis valstybės finansuojamomis vietomis. Tačiau tiems, kurie buvo pasiryžę mokėti už mokslą, pasikankinti teko dar ilgai...
LAMA BPO savo svetainėje spėjo visus informuoti, kad kandidatams į valstybės nefinansuojamas vietas stojimų rezultatų teks palaukti keletą valandų. Būsimiems studentams neliko nieko kito, tik laukti. Tačiau „keletas“ valandų peraugo į.. parą.

Galbūt viskas dar nebūtų buvę taip blogai, jei jaunuoliai, po kelių valandų neradę LAMA BPO svetainėje kvietimų studijuoti, nebūtų nusprendę: „Nėra kvietimo, reiškia neįstojau“. Susitaikę su šia mintimi, nusivylę, galbūt net išklausę tėvų pamokslus, kad be mokslo šiais laikais daug nepasieksi, abiturientai ėmė svarstyti, ką veiks gyvenime toliau. Tačiau kitą rytą jie buvo maloniai nustebinti - prisijungę prie bendrojo priėmimo internetinės sistemos, jie rado kvietimus. Išlaukę kankinančias 24 valandas jie vis dėlto sužinojo, kur yra laukiami.

Na, žinoma, pasaulis dėl to nesugriuvo. Rodos, viskas jau ir baigėsi. Tačiau internetinėje erdvėje ima šmėžuoti kitos naujienos. Apie 100 asmenų galutiniai brandos egzaminų rezultatai nebuvo įtraukti į bendrąją norinčiųjų stoti duomenų bazę, dėl to vietoj egzamino rezultato sistema automatiškai skyrė nulius. Taip šių žmonių galimybės įstoti į valstybės finansuojamą vietą sumažėjo iki minimumo, teigiama LSS pranešime spaudai. Tokios naujienos vėl sukelia pasipiktinimo audras tarp jaunimo. Tačiau pakeisti, rodos, nieko neįmanoma.

Jau daug metų vykdomai aukštojo mokslo reformai kasmet iškyla nauji kliuviniai. Jaunimas patylomis grasina, kad emigruos, nes čia jie niekam nereikalingi ir niekas jaunų žmonių nevertina. Tačiau būsimųjų studentų emocijos niekam nerūpi. Tik žadama, jog kitais metais viskas bus geriau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!