Taip, tikrai, ateina laikas, kai nereikia niekam įrodinėti, koks žmogus yra iš tiesų (...).

Kai buvau dar mokinukas, SEL man buvo tam tikras pavyzdys, turėjau visas audio kasetes, laukdavau naujų albumų pasirodymo. Tuomet buvo populiaru mokyklose rengti „Beždžioniukų diskotekas“, tad ir aš kartą sudalyvavau, „dainuodamas“ SEL gabalą „Titanas“. Kaip vakar, pamenu, kaip mintinai mokėjau visus žodžius. Palaipsniui, bręstant, muzikinis skonis keitėsi ir , rodos, SEL tam diktavo sąlygas, nes kiekvienas naujas albumas, atitikdavo tų dienų tendencijas ir skonį.

Laikas bėgo, visi įstojom į universitetus, išsilakstėm po didmiesčius ir po užsienius. Su muzika niekada nesiskyriau. Neslėpsiu, SEL visus albumus turėjau savo mediatekoje iki pat 2012-ųjų metų. Dažnai paklausydavau apimtas nostalgijos vaikystei.

Paminėjau, kad visi albumai gulėjo mano mediatekoje iki 2012-ųjų metų. Būtent tuo metu, laikinai gyvenau Šiauliuose ir teko prisidėti prie SEL koncerto organizavimo Šiaulių mieste. Po šios „patirties“ dar tą pačią naktį, grįžęs namo, ištryniau ir išmečiau visus albumus ir atskirus „kūrinius“. Paklausite, kas tokio nutiko, kad taip pasielgiau? Neverta net gilintis į tai. Kas tiesiogiai yra susidūrę su „žvaigžde“ E.Dragūnu, supras, apie ką kalbu.

Taip ir nesupratau ir iki šiol nesuprantu, kas žmones taip masina eiti į žmogaus, mano nuomoe, neturinčio nei balso, nei mokančio dainuoti, koncertus? Bet pastebėjau vieną esminį dalyką: į koncertus, susirenka tokia fauna, kurios niekur kitur nepamatysi, jokiuose reivuose, jokiuose klubuose, kur grojama nekomercinė muzika. Balti, arba dryžuoti marškinukai, lakierkos, džinsiukai ir pro duris netelpantys gražuoliai. Žinoma, parankėse įsikibusios pripūstom lūpytėm (...) „monekenės“ gražuolės, kurios grupelėse pasidalinusios ir sumetusios savo tašes į viduriuką, trypia su 96 cm kablais, nepataikydamos į taktą – bet ne tai svarbiausia, svarbiausia, kad SEL koncertas ir jie visi čia!

Visa tai teko stebėti iš šalies ir pradėjau galvoti, kaip nusirito SEL įvaizdis, kad nė žalio supratimo neturintys žmonės, kas yra „Kontrolinis šūvis“, „Leisk“, „Saulės miestas“ (...) ir kiti gabalai, trypia pagal kažkokias gal dviejų žodžių dainas, kurias papildo daug garso ir dar daugiau šviesų. Pasibaigus koncertui, kuris tikrai anšlaginis, vakarą tęsė DJ pasirodymai. Spėkit, kiek liko žmonių toliau gerai leisti laiką? 10 proc. daugiausiai iš visų susirinkusiųjų. Sakysit, juk vakaro vinis tai SEL, taip? Tie „gražuoliukai“ ir „monekenės“ išsilakstė todėl, kad net nežino, kas tai per stiliai, kuriuos DJ’ėjai groja, kieno tai kūriniai, nes paprasčiausiai neturi klausos ir skonio.

Bandė „selas“ gaivinti savo reputaciją užsiimdamas labdaringa veikla, aukojo vaikams ir panašiai. Gražu, tikrai. Jau buvo apėmęs jausmas, kad žmogus taip pat pradėjo bręsti. Bet… Net ir tokiais dalykais kaip labdara, vis tiek sugebėjo išspausti tai vieną, tai kitą skandalą. Niekaip nesuprantu, negi taip sunku atskirti šou verslą nuo rimtos veiklos, kuriai tikrai nereikia JOKIOS reklamos?

Bet visą šį rašinį mane paskatino parašyti ne šie išvardinti dalykai. Anaiptol. Pastarųjų dienų „žvaigždės“ kalbos, manyčiau, buvo labai daug atgarsio susilaukusios ir viską „išfiltravus“ panorau išsakyti viską, ką galvoju.

Iš pradžių viešai pareiškė, kad A.Mamontovas apšmeižė (anonimiškai) viešoje erdvėje, komentarų pavidalu. Jis yra toks žiauriai jautrus, kad negalėjo susitvarkyti su savo emocijom ir viską „išsiaiškinęs“ parašė pareiškimą policijai. Žinoma, tai jokios naudos nedavė, tik visi skaniai pasijuokė. Po kelių valandų viešai pareiškė, kad duos keliasdešimt komentatorių į teismą ir nesvarbu, kad reikės kone palikti paskutinius „triusikus“, nes jis juk „žvaigždė“ ir apie jį tik gerai, arba nieko!

Tada pasirodė vaizdo įrašas, kaip jis viešai įžeidinėja pareigūnus, neva, be reikalo jį sustabdė. Jam KET negalioja, gali važinėti ir be diržo? Juokiasi puodas, kad katilas juodas.

Bet visko kulminacija, tikriausiai, yra pareiškimas, kad SEL nutraukia savo veiklą… Šis pareiškimas tikrai sukėlė juoką. Įdomu, kuriam laikui nutraukia veiklą?

Rašydamas šį rašinį, visą laiką galvojau, kaip viską išdėstyti, kad ir manęs „žvaigždė“ nepaduotų į teismą. Tikrai sunku buvo rasti tokius žodžius, prie kurių būtų sunku prisikabinti…

Pabaigai, norėčiau tiesiai šviesiai kreiptis į patį neliečiamąjį: nustok verkšlenti dėl kiekvieno nepalankaus Tau komentaro viešoje erdvėje. Gyvename laisvoje šalyje, visi turime teisę išsakyti savo nuomonę, nes, jei dar nežinojai, Lietuvoje ir visame likusiame demokratiniame pasaulyje egzistuoja žodžio laisvė. Už tai niekas į teismus neduoda.

O jei nepatinka tai, ką perskaitai apie save, tuomet pats metas tvarkytis su savo emocijomis. Pradėk nuo savęs: nesikeik savo „Facebook“ paskyroje, (...) neįžeidinėk žmonių, kurie dirba savo darbą, stengdamiesi apsaugoti mus visus nuo nelaimių (taip pat ir tave, mat saugos diržai skirti gelbėti gyvybes). Tada gal į Tave žmonės pradės žiūrėti kitaip. Nutraukdamas „SEL“ veiklą tik žengei pirmą žingsnį, po kurio turi būti antras, trečias žingsniai. Sėkmės kariaujant su komentatoriais ir su savimi.

*Visiškai atsiriboju nuo galimo šmeižimo ar panašaus traktavimo, tai tik mano subjektyvi nuomonė, kurią turiu teisę išsakyti viešai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo nuomone? Tai galite padaryti žemiau: