Viskas pasireiškia šeimos lygyje ir po truputį veržiasi į plačiąją visuomenę. Daugeliui juokingai skamba pasakymas: "Mūsų laikais..." Bet patikėkit mūsų... laikais viskas buvo tikrai kitaip. Mes turėdavom mažiau teisių ir daugiau pareigų.

Tikrai nemažai iš mūsų vasaras praleisdavome žaisdami futbolą, krepšinį, skaitydami knygas ar dirbdami ūkio darbus. Ir, kiek pastebit, nenumirėm ir tapom pakankamai normaliais žmonėmis visomis prasmėmis. Turėjome savo pareigas ir jas labai gerai žinojom ir suvokėm. O ką matom dabar? Teisės, teisės ir dar kartą teisės... O kur pareigos?

Pastaruoju metu kuriamios koncepcijos ir visokiausi įstatymai kelia gan keistus jausmus. Kuo toliau, tuo labiau man atrodo, kad dabar šeimoje vaikai šokdina tėvus remdamiesi jų teisėmis. Ir politikai, bei kiti asmenys gaunantys nekuklias algas sukuria jiems tokią labai malonią terpę. Kokių tik nesąmonių teko girdėti per įvairias laidas ir skaityti diskusijų forumuose.

Tokie dalykai mane labai nustebino. Keletas iš jų: jei tu liepi vaikui kažką dirbti namuose tai laikoma prievartos naudojimu prieš jį, jei liepi jam grįžti namo tam tikru laiku ir neleidi užsiiminėti kai kuriom nesąmonėm, tai laikoma jo laisvės ir saviraiškos ribojimu. Negali pakelt balso, ar net negali jam kažko tai liepti. Kokie čia laisvės apribojimai ar prievarta?

Debilizmo viršūnė. Tokiu būdu mes auginame parazitų kartą, kuri vadovaujasi tik teisėm, be jokių pareigų. Pažiūrėjus, koks yra elgesys, darosi ne tik nejauku, bet net ir baisu. Vienas iš tokių žiaurių atvejų mūsų miestelio žinomo fotografo nužudymas.

O tai padarė praktiškai vaikai. Tokios tvarkos numylėtiniai. Bet mane labai stebina ta tvarka, kad negalima skelbti vardų ir pavardžių, bei veidų šitų "kietuolių". Gi tada būtų galima pamatyti kas tokie yra tie, kurie turi drąsos užpulti pagyvenusį vyrą, bet neturi drąsos pažvelgti tiesai į akis. Gal visiems tiems "aukštų" rūmų šeimininkams reiktų baigti leisti nesąmoningus įstatymus o pradėti galvoti apie tai, kad greit ne tėvai augins vaikus. Bet vaikai tėvus...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!