Prie kiekvieno didesnio PC sėdi bobutė ar diedukas ir pardavinėja vyšnias, krapus ar svogūnų laiškus. Aišku, be visų įmanomų sertifikatų ar leidimų. Aišku, nemoka mokesčių valstybei. Pravažiuoji pro miškelį ar gyvenvietę, žmonės pakelėse pardavinėja medų, grietinę, grybus, miško uogas. Taip pat nepatikrintus, be leidimų ir mokesčių mokėjimo.

Kaimynas savaitgalį nusipjovė žolę ir čia pat ją sudegino. Vėl baudą reikėtų skirti. Tas pats kaimynas į upelio pusę prasiplėtė truputį savo valdas. Čia reikėtų iškviesti jam spec. padalinį ir išgriauti šitas tvoras. Vaikinukai aplenkė mane viršydami greitį, pensininkas mieste nepastebėjo ženklo ir pasuko į kairę draudžiamoje vietoje. Tėtis su keturračių pravažiavo, priekyje pasisodinęs savo mažametę dukrelę.

Dviratininkas pravažiavo be liemenės ir naujai privalomų žibintų priekyje ir gale. Iš gretimos gatvės kaimynai nusiplovė savo kieme su šampūnais automobilį. Aš pats nusipjoviau medį savo kieme be leidimo ir pan. Tiesiog Lietuva – tai nusikaltėlių Meka. Čia visi pažeidinėja istatymus ir valstybės nurodymus. Ir tai ne pavieniai atvejai, o tai daro VISI.

Tada iškilo mintis, o kodėl taip vyksta? Ar mes tikrai nusikaltėlių tauta? Ir tiesiog suvokiau, kad dar prieš gerus du dešimtmečius visų šitų absurdiškų draudimų ir reikalavimų nebuvo. Net gyvendami okupacijoje, mes galėjome kur kas laisviau kvėpuoti, nei dabartinėjė demokratiškoje nepriklausomoje valstybėje. Mūsų valdžia mus visus pavertė nusikaltėliais.

Tik man sunku patikėti, kad visa tauta būtų nusikaltėliai, gal greičiau čia tie mūsų tautos išrinktieji yra tikrieji nusikaltėliai. Mūsų valstybė viena iš labiausiai korumpuotų valstybių ES. Bet pas mus nenuteisiami nei politikai, nei valstybės tarnautojai. Vietoje šito jie mus apkrauna draudimais, reikalavimais ir naujais vis augančiais mokesčiais. Nuolatiniai policininkų reidai keliuose. Tikrinimai, reikalavimai, valstybės kontrolė per vis augančias kontrolės institucijas. Auga ne tik jų skaičius, bet ir darbuotojų skaičius jose. Tačiau jei kreipsies į valstybinę įstaigą, tai jie prieš tave nieko neprivalo. Jautiesi tarsi tarnas atėjęs kažko paprašyti pas ponuli.

Pasakysiu atvirai. Aš nesuvokiu tokios demokratijos. Piliečiai absoliučiai eliminuoti iš politinio gyvenimo. Pasitikėjimas partijomis ir seimu yra neįmanomose žemumose, tačiau nauji žmonės į politiką patekti negali. Žmonės nepritaria didžiajai daliai naujų reikalavimų ir sprendimų, bet įtakoti seimūnų neturi jokių priemonių. Per visą nepriklausomybės laikotarpį, neįvyko nei vienas piliečiu referendumas. Visa valdymo sistema sukurta taip, kad eliminuotų piliečius iš valdžios, paliekant jiems tik demokratijos iliuziją.

Spauda sekama arba nupirkta suinteresuotų grupuočių. „Analitikai“ sugeba tik analizuoti apie vienokių ar kitokių mokesčių būtinumą. Tačiau pati aktualiausia tema – korupcija tarsi visai užmiršta.

Štai taip apibudinamas totalitarizmas wikipedijoje:

Totalitarizmas (lot. totalitas – „pilnutinis, visiškas“), totalitarinis valdymas tai politinė sistema, kurioje valstybė, valdoma vieno asmens, grupės ar klasės, nepripažįsta savo valdžios apribojimo ir siekia visiškos viešojo ir asmeninio gyvenimo kontrolės.

Totalitarizmas susijęs su kokia nors ideologija arba pažiūrų sistema, kaip kad fašizmas,nacizmas arba kapitalizmas. Pagal totalitarizmo teoriją Vyriausybė gali ir privalo kontroliuoti kiekvieno individo ir grupės kiekvieną veiksmą ir interesą. Vyriausybė turi ne tik absoliučią vykdomąją galią, bet ir neribotas galimybes ją taikyti. Viskas yra jos kompetencijoje. Nors totalitarinis režimas formaliai leidžia ir net reikalauja iš piliečių aktyviai dalyvauti politiniame procese, tačiau iš tikrųjų žmonės nuo politikos yra visiškai atriboti, nes visur ir visada reikalaujama visiško vienbalsiškumo ir vienmintiškumo, o už kitokias nuomones baudžiama ir persekiojama. Žmogaus pajungimui valstybei tarnauja ir sudėtingas prievartos aparatas, klesti teroras ir savivalė.

Skaitau šitą totalitarizmo apibudinimą ir matau jame Lietuvos politinę sistemą. Mes gyvename visiškoje politinio elito kontroliuojamame totalitarizme. Grynųjų pinigų ribojimas, privačių gyventojų sąskaitų tikrinimas labai gražiai „įsipaišo“ į visą šitą totalitaristinį paveikslėlį. Politinio elito interesai yra aukščiau už piliečių teises į privačia nuosavybę ar asmens privatumą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!