Su likusiais bendraklasiais vis tik piktinomės šia naujiena – juk yra tikrai nemaža mokinių, kurie jau nuo pirmų vasaros dienų pradeda dirbti, kiti lekia atostogauti, na, o likę tikisi gerai pailsėti. Ir kam gi užkliuvo dabartinių mokslo metų trukmė?

Jie trunka pakankamai ilgai, kad spėtume pervargti tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Lyginate mūsų mokslo metų trukmę su užsienio šalimis? O ar lyginate krūvius, kurie tenka mokiniams? Papildomos pora savaičių, o ypač vasaros, tikrai nepadės geriau įsisavinti per mokslo metus įgytų žinių – juk yra sakoma: „ko neprivalgei, to neprilaižysi“. Juolab, kad šiltomis, saulėtomis dienomis į mokyklą keliaujame be menkiausio noro mokytis.

Žinoma, yra tokių moksleivių, kurie laisvu laiku nieko naudingo neveikia, tik šlaistosi gatvėmis, kai kurie ir kenkia savo sveikatai... Tačiau jie ir taip nelanko pamokų, tad atostogos atimamos iš mokinių, kurie lanko pamokas ir mokosi. Taip pat manau, kad pakankamai nuo mūsų pavargsta ir mokytojai – nors jų atostogos trunka ganėtinai trumpiau, tačiau, manau, darbas nėra toks slegiantis tuomet, kai nėra mokinių.

Tad kyla klausimas – kam bus naudos iš to, kad vasarą lenksime nugaras mokyklos suoluose, kai tuo metu už lango kepins saulutė? Mokiniams? Ne. Mokytojams? Manau, kad irgi ne. Tėvams? Nemanau... Todėl, mano nuomone, norint vykdyti tokias pertvarkas, reikėtų rengti apklausas arba pertvarkyti visus mokymo planus. Aš, asmeniškai, esu už tai, kad nebūtų vykdomi tokie pakeitimai, nes vasara ir taip trumpa...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo mintimis? Tai galite padaryti žemiau arba rašydami el.paštu pilieciai@delfi.lt: