Nuomojame butą Vilniuje, vietoje, kur yra namas, sujungtas su kotedžiukais. Tų kotedžiukų gyventojai įsivaizduoja, kad vietos vidiniame kieme yra privatizuotos jų, nors taip nėra: namo numeris tas pats kaip ir mūsų, nėra jokio šlagbaumo ar atitvaro, nėra jokių žymėjimų, kur kieno vieta, tuo labiau nėra jokių tą įrodančių dokumentų.

Prieš porą metų viskas prasidėjo nuo to, kad mano vyrui subadė automobilio padangas, kai pastatėme automobilį vieno piliečio, gyvenančio kotedžiuke, vietoje. Taip buvo badoma periodiškai – sugadinta ne viena padanga. Įvykiai buvo užregistruoti policijoje. Nufilmavome, nuėjome su filmuota medžiaga pas kaltininką, nes aiškiai matėsi, į kurį butą reikia eiti, jis labai maloniai atsiprašė, paprašė niekur nesikreipti, atsiimti pareiškimus, finansavo visas išlaidas. Galvojame, gerai, tebūnie, atleisim, maža ką, žmonės visko pridaro.

Po maždaug metų, vyras buvo išvykęs į užsienį, pasistačiau aš savo automobilį. Tiesiogine to žodžio prasme prasidėjo žodinis karas, buvau išvadinta pačiais negražiausiais žodžiais, buvo bandyta išaiškinti, kad čia jų kiemas ir tik jie gali statyti automobilį. Na, kadangi aš žinau, kad taip nėra, nes tai buvo pripažinta, kai vyras buvo pas gyventoją su filmuota medžiaga, tai išsikviečiau policiją. Atvažiavusi policija patvirtino, kad aš galiu čia statyti automobilį, bandė mus sutaikyti ir nuraminti įsisiautėjusį kaimyną. Atrodė, viskas nurimo, pareiškimų niekas nerašė.

Po kelių savaičių man vėl atvažiavus į tą patį vidinį kiemą (kuris taip pat matosi iš mano buto lango ir nebuvo, kur automobilio statyti), mane vėl užsipuolė. Tik šį kartą jau ne vienas, o keli kaimynai. Išsigandau. Antrą kartą išsikviečiau policiją, su mintimi, kad dabar tikrai parašysiu pareiškimą, nes jau pabodo būti įžeidinėjamai. Ką jūs galvojate? Tas agresyviausias pilietis surinko visus tuo metu namuose buvusius savo kaimynus, gal kokį dešimt, pradėjo prie policijos ant manęs šaukti ir dar sugebėjo parašyti pareiškimą, kaltindamas mane, nes aš ne vietoje pastačiau automobilį ir nepagarbiai su jais šnekėjau. Nors tai jie visi mane puolė, o man nebuvo dėl ko ant jų pulti.

Na ką gi, visi visko prirašėm, atidavėm policijai, o policija pasakė, kad jeigu dar kartą išsikviesiu juos tokiu pat klausimu, gausiu baudą, nes bereikalingai kviečiu. Kaip baigėsi su pareiškimais? Ikiteisminis tyrimas net nepradėtas, nes per mažai įrodymų. Atvažiavę policininkai sakė, kad tyrėja mane išsikvies – net neišsikvietė. Moralas – nesistatyk automobilio į piktų dėdžių vietas daugiabučių kiemuose ir nekviesk policijos, nes tai vis tiek nepadės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar jums yra tekę atsidurti panašioje situacijoje? Jei taip, kaip elgėtės? Kaip manote, kaip tokioje situacijoje reikėjo elgtis skaitytojai? Pasidalykite savo patirtimi apie vairavimo ypatumus daugiabučių kiemuose ir bėdų sprendimą su nepakančiais kaimynais! Jūsų laiškų laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt!