Įsidarbinau grožio salone, dirbu maždaug metus (visi vis ramina, kad tai tik pradžia – įsivažiuosi), bet kaip prastai, taip prastai. Kodėl? Ogi paprasta paaiškinti: susimoki nuomą už kabinetą, susimoki mokesčius „Sodrai“, VMI, nusiperki būtiniausius dalykus, reikalingus darbui, ir supranti, kad kišenėje lieka vos kelios dešimtys eurų.

Klausimas, kaip išgyvent? Ogi niekaip: svarstai, kaip galą su galu sudurti... O dar kai ateina klientai ir verkia, kad labai brangios procedūros, tai tik pačiai apsiverkt norisi, nes kažkodėl visi labai gerai galvoja, kad grožio specialistės uždirba šimtus... Gerai, kad turiu dar antra specialybę, kuri šiek tiek gelbsti situaciją. Na, galbūt prestižiniuose salonuose Vilniuje ar Kaune žmonės ir uždirba pakankamai,bet tik ne mažesniuose miestuose.

Nori tobulėt? Susimokėk už seminarus, konferencijas. Neturi pinigų? Vadinasi, esi šykšti ir nesidomi naujovėmis. Va taip kai kurios moterys galvoja (nesakau, kad visos).

Žodžiu, visa tiesa apie mūsų darbo užkulisius tokia, kad piniguose nesimaudome, nes didžiąją dalį gautų pinigų sumokame mokesčiams ir nesvarbu, ar tu turi kitą papildomą darbą, ar ne. Mano atveju, aš mokesčius sumoku dvigubai. Čia teisybė? Juk prireikus pagalbos ar tam tikro gydymo, geresnės priežiūros negaunu....

Išvada tokia, kad kuriam laikui reikėtų stabdyti šios srities mokymus kolegijose, profesinėse mokyklose, nes kasmet naujų kirpėjų, kosmetologių ir t.t. iš vienos prof. mokyklos išleidžiama apie 200. Darbo vietos užpildytos, salonų privisę ant kiekvieno kampo, nuomos kainos – milžiniškos. Kas bus po kelių metų? Kas antra bus vadinama „specialistė“ ir nebereikės kitų... Tai tiek.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kreipiamės į kirpyklose, grožio salonuose dirbančius specialistus ar šiuos profesionalus pažįstančius žmones – sugriaukite ar patvirtinkite paplitusią nuomonę, kad jūsų darbas itin gerai apmokamas? Ar iš tiesų verta rinktis šią specialybę ir tikėtis didelio atlygio? Kokios neigiamos tokio darbo pusės? Papasakokite, kaip iš tiesų atrodo jūsų darbas! Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Specialistas“.