Visi verkia, kad visi aplinkui pijokauja, kad blogi sugyventiniai pasitaikė, darbas blogas, apgavo ir t.t… Tai nustok viską aplink kaltinti ir daryk kažką pats. Vien atvykus čia į Angliją, niekas nieko ant lėkštutės nepadės. Reikia išsikovoti savo vietą po saule. Apie vietą iškovojusius ir noriu pakalbėti.

Čia – daugybė normalių lietuvių, jei ne būtinai su išsilavinimu, tai bent normalios kultūros ir elgesio. Ir dirba jie ne fabrikuose, ir nepijokauja savaitgaliais, ir negyvena bendrabučiuose su bet kuo, o dirba normalius darbus, kuria verslą, šeimas, nuomojasi arba perka savo namus, o ne gyvena nuomotam kambaryje. Nenoriu kalbėti apie save asmeniškai ir pasakoti, kaip čia gyvenu (bet gyvenu padoriai, ir tik savo pastangų dėka), bet ir mano aplinkoje žmonės yra normalūs, tiek lietuviai, tiek lenkai ar dar kitokios tautybės.

Pavyzdžiai: kaimynas lenkas, darbštus šeimyniškas žmogus, vairuojantis prabangų „Mercedes-Benz“ visureigį; draugai (tarp jų – ir aš), važinėjantys motociklais, padoriais automobiliais, besiburiantys į auto/moto klubus, susitinkantys kavos ar šiaip pasivažinėti drauge, ar kitus renginius ir susibūrimus. Savaitgaliais jie ne taurelę lenkia, o sportuoja (pilna lietuviškų krepšinio, futbolo ir kitų komandų), leidžia laiką su šeimomis, keliauja.

Ir daug galima pasakoti, kaip ir ką mes čia veikiame, bet nėra prasmės. Tenoriu pasakyti, kad ne visi lietuviai čia dirba fabrikuose viščiukams galvas pešiodami, o po darbo tik vidury gatvės alų maukia besikeiksnodami (yra ir tokių, bet jų yra visur).

Lietuvis nebūtų lietuvis, jei nejuodintų savo kaimyno ar aplinkinių. Bet prieš juodindami emigrantus, lietuviai, pirma savo daržą apsitvarkykite – ką, pas jus nėra pijokų? Man regis, yra, ir net labai daug. Čia jie bent dirba. Nėra nusikaltėlių? Visur jų yra. Bet į paviršių iškyla tik juodžiausios dėmės, nes mat paskalų gerbėjams bus po to, apie ką „papletkavoti“.

Viskas čia gerai, ir kas nori, susikuria geresnį gyvenimą. Tad mažiau liūdnas istorijas aprašinėkit, o daugiau rašykit apie sėkmes – kas daugiau negu kitų žmonių patirtis gali įkvėpti kitą žmogų kažko siekti ir daryti? O drabstydamiesi purvais ne tik galit sužlugdyti kitų žmonių entuziazmą, bet visų pirma parodote savo žemą lygį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Gyvenate Didžiojoje Britanijoje? Norite pasidalyti savo mintimis apie gyvenimą ten? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt!