Mano pasakojimas apie nuostabią Rugsėjo 1-osios šventę, tačiau ne apie mokyklas ir mokyklinukus, gėlytes ir sveikinimus. Paprastesnis butinis variantas apie tai, kaip mūsų pardavėjai „išdurinėja“ tuos taupančius piliečius.

Tai va, rugsėjo pirmąją vienos elektronikos parduotuvės tinklas atidarė naują parduotuvę, paskelbė akcijas - iki 50 proc. nuolaida. Dabar pakelkit rankas, kas ten buvo ir matė tą siaubą. Būriai žmonių, lipdami kitiems per galvas, brovėsi iki išsvajotų prekių, o parduotuvės personalas viską filmavo, fotografavo ir juokėsi.

Gerai, nuryjam savigarbą, einam toliau: ribotas prekių kiekis - apie 5 vnt. ir viskas... O žmonių keli šimtai. Ir prekes gavo nebūtinai tas, kas pribėgo pirmas. Pardavėjai pasirodė nekvalifikuoti, neišlaikę įtampos, kai kas net pabėgo nuo klientų. Marketingas marketingu, bet turėkit sąžinės.

Aš pati važiavau turėdama vilties kažką įsigyti, kaip ir dauguma, bet labai greitai pasidariau tiesiog stebėtoja, buvo ir graudu, ir smagu, kokie mes visgi žmonės esam „taupūs“. O kiti iš to užsidirba.. Bent patys pardavėjai nesišaipytų, juk kiekvienas klientas vis tiek neša pelną, kitaip neapsimokėtų jokia akcija.

Reziumė: jei mano pasakojimas nėra pakankamai įdomus ar išsamus, galite pasižiūrėti vaizdo įrašus internete portale, kuriuos, matyt, patys parduotuvės darbuotojai ir įkėlė.

O esmė yra tokia: gyvenam pagal galimybes, stangdamiesi ploninti kišenę kuo mažiau ir tikimės sutaupyti vieną kitą valiutos egzempliorių. Kai mums geri dėdės suteikia viltį tai padaryti, skubame, lekiame, tampame žvėrimis ir dantimis plėšom daiktus vienas kitam iš gerklės.

Gal todėl ir vyksta tokios akcijos, nes verslo rykliai ir menkės žino mūsų silpnas vietas, juk atėjęs ir nagavęs pažadėto daikto, vis tiek ką nors įsigysi.. neiti gi namo tuščiomis... Taigi, ar sutaupome ką nors, ar visgi prarandame?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!