Vienas pasisakęs DELFI komentatorius pasakojo Lenkijoje už 5 pilnus maišus produktų sumokėjęs tik 150 eurų. Jis – vienas iš tų, kuris džiaugiasi nedidelėmis kainomis, ir tikina, kad, apsiperkant kaimyninėje šalyje, pavyksta sutaupyti.

„Už 150 eurų nusipirkau 5 maišus prekių: mėsa, sūriai, majonezai, aliejus, cukrus, tualetinis popierius, buitinė chemija, skalbimo milteliai, dantų pastos, alyvuogės, dešros ir dar daug visko, plius lygintuvą. Kuras – + 30 eurų (500 km į abi puses). Palyginimui, vien už lygintuvą būčiau sumokėjęs čia pusę sumos. O bendra sąmata – apie 50-70 eurų sutaupiau“, – rašė vienas DELFI komentatorius.

Šiek tiek daugiau vieno apsipirkimo metu teigia sutaupantis ir kitas skaitytojas.

„Skaičiuokit, mielos, ponius, važiuojat dviem šeimom ir perkant vienai šeimai už 200 eurų, sutaupysite mažiausiai 100 eurų. jei važiuoja dvi šeimos, sutaupysite 200 eurų. Kurui išleisite apie 40 eurų, taigi šeimai – po 20 eurų. Sutaupote šeimai 80 eurų. Jeigu važiuojate, kas mėnesį sutaupote per metus 900-1000 eurų. Kiekvienam spręst, ar apsimoka, ar ne...“, – rašė skaitytojas.

„Praėjusią savaitę ir aš apsipirkau, sąskaita buvo 388 zlotai, bet kiek visko buvo, tai ohoho. Galėjau „nufotkint“, vos į bagažinę sukišau. Daug mėsos, įvairiausių sūrių, vaisių, daržovių, 20 l pieno, kitų pieno produktų, sviestai, įvairiausios dešrelės ir t.t. Apsipirkta kaip minimum 2 savaitėm“, – rašė skaitytoja.

Besidžiaugiančių nedidelėmis kainomis tarp komentatorių buvo ir daugiau. Ne vienas įvardijo, kad pigiau Lenkijoje pirkti ne tik maisto, bet ir kitus produktus.

„Geriausi pavyzdžiai: vienos firmos šampūnas Lietuvoje kainuoja 5,15 eurų, o Lenkijoje – apie 2 eurus. Skalbimo milteliai – skirtumas taip pat 3 eurai. Baldai (tokie pat) yra tris kartus brangesni Lietuvoje. O juk Lietuvos lentynose tai prekės iš Lenkijos atgabentos“, – piktinosi komentatorius.

„Daug kas kalba apie maistą – taip, reikia žinoti, ką pirkti, jeigu nori skaniai valgyti. Tačiau yra ir buities produktai, skalbimo milteliai, indaplovės tabletės, minkštikliai ir t.t. Vienas iš pavyzdžių – to pačio gamintojo ir pakuotės skalbimo miltelių Lietuvoje kaina. Kaina Lietuvoje be akcijos – 28 eurai, su akcija – 23 eurai, reguliari kaina Lenkijoje – 10 eurų. „Pampersai“ Lietuvoje – 25 eurai, Lenkijoje – 12 eurų. Apie maistą nėra net ką diskutuoti, skirtumas – 2-3 kartai“, – rašė skaitytoja slapyvardžiu „Pop“.

Lenkijoje apsiperkantis skaitytojas stebėjosi kainomis Balstogėje apskritai – pigiau jam kainavo ne tik prekės, bet ir desertas su kava kavinėje, mokestis už automobilio stovėjimą. Tiesa, šio miesto kainas jis lygino su kainomis Vilniuje.

„Buvau Lenkijoje, Balstogėje. Miesto centre už dvi su puse valandos „parkingo“ sumokėjau 3 zlotus, tai yra mažiau nei eurą. Už du puodelius skanios kavos ir desertą sumokėjau 18 zlotų, tai yra 4 eurus. Gal žinote kas, kur Vilniuje ar Kaune už tokią kainą išgerti kavos, ne degalinėje? Lenkai ką, kavą iš kitur nei lietuviai parsiveža ar kame čia reikalas? (...)“, – rašė komentatorius.

Vis dėlto, prekių pasiūla Lenkijoje patenkinti ne visi. DELFI skaitytoja Lina sakė sunkiai galėjusi ten išsirinkti produktų, nes nemoka lenkų kalbos.

„Kartą su vyru važiavom ir mes į Lenkiją apsižvalgyt, ką brangieji lietuviai tokio perka? Stebuklas – Suvalkuose lietuvių daug, prekių – nesuprantu, ką pirkt, nes nemoku lenkų kalbos (matote, skaitau etiketes, ką valgom). Kainos gal ir pigiau šiek tiek, bet va, kas ten per kokybė, nesupratau. Įdomiausia, kad kuo toliau važiavom į Lenkijos tolius, tuo kainos didėjo... Kaip gi čia dabar, nustebom, gal tikrai kokybė ten lenkams patiems geresnė?... Kas paaiškins???“, – stebėjosi Lina P.

DELFI skaitytoją Tomą stebino nedidelis kainų skirtumas, dėl kurio žmonės eikvoja savo laiką kelionei. Ji patarė važiuojantiems apsipirkti į Lenkiją atsitokėti.

„Niekaip nesuprantu, kam pirkti ten, jei čia brangiau keliolika euro centų. Sugaištas laikas ir pinigai kurui. Išeina su kelione tiek pat. Vieni skaičiuoja logiškai, kiti išsidirbinėja ir žmones klaidina. Prajuokino – skalbiklis pas mus apie 3,40 eurų, Lenkijoj – 3,30 eurų. Ir visos kainos tokios... Nebent duona ar dar kas pigiau... Atsitokėkit, Lenkija – pirma pigiausia valstybė, mes – treti... Ar daug išlošiat nuo tų kelių centų? Mano skaičiavimu – papildomai išleidžiat... Paskaitykit ir etiketes, prisivežat šlamšto, jau mūsų parduotuvėse mažai kas valgoma, o ten? Pusė ingredientų net neįskaitot“, – nuomone dalijosi Toma.

Prašome Jūsų – pasidalykite savo pastebėjimais ir nuotraukomis: kiek ir ko už tam tikrą sumą pinigų pavyko nusipirkti, ar pavyksta sutaupyti apsiperkant Lenkijoje, o gal nuvykote ten ir nusivylėte? Mintimis galite dalintis spausdami pilką mygtuką žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (947)