Vilniaus S. Stanevičiaus 5 namo 3-iosios laiptinės gyventojai nuolatos turi kęsti kanalizacijos tvaiką. Šio namo gyventojai į savaitę ar mėnesį kviečia po kelis kartus tarnybas, kad būtų išvalytas ir sutvarkytas užsikišęs rūsys. Pavargome rašyti raštus ir skambinėti tarnyboms dėl susidariusios problemos.

Namą prižiūrinti bendrovė UAB „Fabeta“ sako, kad tai žmonių sąmoningumas ir taip gali nutikti dėl užsikišusio virtuvės stovo ar tualeto. Bet, logiškai mastant, ar žmonės specialiai darytų taip, kad patiems būtų nemalonu gyventi ir tektu uostyti kanalizacijos tvaiką.

Tas kartojasi metai iš metų. Aplinkiniuose namuose tokios situacijos tikrai nėra, o mūsų name ta problema iškilusi. Mano manymu, tai statybinis, kanalizacinis brokas, kurio nesiima ir nenori ištaisyti. Atvažiuoja, pravalo,  išplauna rūsį nuo fekalijų ir gerai. Taip pasiima didesnius pinigus. Nei kad vieną kartą normaliai sutvarkytų. Juk žmonės gyvena visur vienodi, pas kitus tu problemų nėra, o pas mus jos pastovios.

Tiesa, vienų darbuotojų teigimu, namas stovi geografiškai nepalankioje vietoje, jis yra žemiausioje vietoje iš 3 stovinčių namų. Todėl jam tenka didžiausias krūvis kanalizaciniu nuotekų, todėl esant  didesniam apkrovimui kišasi kanalizacija, ar tai ne brokas ir ar jo neįmanoma  ištaisyti, atsakymų nėra...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

UAB „Fabeta“ komentaras:

„Patikrinę S.Stanevičiaus 5 namo butų savininkų pranešimus dėl kanalizacijos užsikimšimų, nustatėme, kad 2013-07-01 buvo užsikimšęs kanalizacijos vamzdis rūsyje. UAB „Fabeta“ santechnikai pravalė vamzdį ir išplovė rūsį. 51 buto prašymu 2013-05-20 išvalytas kanalizacijos stovas tarp aukštų (ne rūsyje), Taip pat gegužės 22 d. išvalyta kanalizacija kitos laiptinės rūsyje. Be to, 2013 vasario mėn. 43 buto prašymu išvalytas virtuvės stovas bute ir rūsyje.

Namo kanalizacijos įranga yra skirta kanalizuoti tiekiamą šaltą ir karštą vandenį, tačiau nėra skirta kanalizuoti butines atliekas (bulvių lupenas, sugedusius konservuotus agurkus ir pomidorus,kavos ar arbatos tirščius,), į kanalizaciją negalima mesti senų šluosčių, pampersų, statybinių atliekų ir pan. Deja, gyventojai nevienodai elgiasi ir vertina savo turtą, todėl mūsų paslaugos buvo ir yra būtinos.

Jeigu bus nustatyta, kad S.Stanevičiaus g. 5 namo kanalizacijos sistema yra techniškai pažeista ir nepravaloma, organizuosime jos pakeitimą. Už remonto darbus privalo apmokėti butų savininkai proporcingai turimam buto plotui (LR CK 4.82 str.3 d.) Remonto darbų sąmata, prieš atliekant darbus, derinama su butų savininkais,“ – UAB „Fabeta“ teisininkas Vytautas Lužys.