„Vilniaus Naujamiesčio rajoną primenanti Rygos Priedainės gatvė sekmadienį buvo tyli. Net prie nuosavų namų sulojantys šunys skambėjo kažkaip dusliau nei įprasta. Policijos automobiliai, perimetru apsupę tragišką rajono vietą nepraleidžia net taksi vairuotojų, kurie supratingai stojasi šalikėsė ir nerimastingai laukia klientų, kurie kažkodėl nepasirodo.

Šalia taksi stoja paprasti automobiliai ir gėlėmis nešimi rygiečiai tyliai keliauja prie nelaimės vietos padėti gėlių ar uždegti žvakutę. Nuosavų namų rajoną įrėmina daugiabučių pastatai. Daugelis jų - naujos statybos. Tvarkingai sutvarkytos kiemo teritorijos liudija, kad čia daugiausiai gyvena jaunos, dirbančios šeimos.

Ir dar kartą labiausiai stebina tyla. Tyla minios žmonių, televizijos reporterių, net teritorijoje dirbančių gelbėtojų. Nėra jokio aido. O pastatą apsupę policijos pareigūnai labiau primena ne saugančius pareigūnus, o garbės sargyboje stovinčius karius“, - DELFI rašė jis.

Rygoje įvykusi tragedija sukėlė didžiulį atgarsį Lietuvoje. Į DELFI kreipėsi skaitytojai, sunerimę dėl kai kurių pastatų šalyje būklės, kiti, jaučiantys užuojautą broliams, nuvažiavo jų palaikyti į tragedijos vietą. Būtent taip pasielgė Algirdas Šidlauskas, su DELFI taip pat pasidalijęs įspūdžiais.

„Artėdami prie Rygos, atkreipiame dėmesį, kad miestas „apmiręs“ – šeštadienį vakare sostinės gatvėse neįprasta matyti tiek nedaug automobilių. Ir pėstieji, ir transporto priemonės juda iš lėto. Negirdime jokios muzikos: ir degalinėse, ir prekybos centruose – nė garso. Mieste tvyro nejauki tyla, kurią kartkartėmis pertraukia su įjungtomis garsinėmis sirenomis lekiantys specialiųjų tarnybų automobiliai“, - rašė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)