Tai geriausia pasiekti rengiant liaudiškų šokių programas į kurias įpintos tradicinės ir senosios lietuviškos melodijos, prasmingi tekstai, šokiai, muzika. Festivaliuose visada pakviečiami dalyvauti ir kaimyninių šalių kolektyvai. Plungiškiai galėjo susipažinti su Lenkijos, Latvijos, Estijos ir kitų šalių liaudiškų šokių jaunaisiais atlikėjais.

Šiemet plungiškių laukia pažintis su profesionaliais kolektyvais iš Latvijos Respublikos Cesio kultūros ir turizmo centro, vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių kolektyvu „Randinš“, vadovė Sandra Jonaite, Slovakijos Respublikos Košicės miesto vaikų folkoro ansambliu ČARNIČKA, vadovė Tóthova.

Be festivalio šeimininkų - Plungės Kultūros centro vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Mažasis suvartukas“ (vadovės Ilona Baltikauskaitė), žiūrovų laukia pažintis ir su vaikų tautinių šokių ansambliu iš Klaipėdos jaunimo centro ,,Vijurkas“, meno vadovė Violeta Šleinienė, vadovė Laura Šleiniūtė.

Kovo 11 dieną, 12 val. vyks Šv. Mišios; 13 val. Senamiesčio aikštėje Krašto apsaugos savanorių padalinio žemaičių apygardos III-osios rinktinės karių savanorių ginklų pristatymas.

Švęskime kartu Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną!