Saulėtą šeštadienio rytą, vasario 4 d., pakilia nuotaika nuvykome su vaikais į Vilniaus kongresų rūmus – į visai šeimai skirtą renginį „Cirkas atvažiavo“. Tai, ką patyrėme, „netelpa“ galvoje.

Orkestras grojo nepriekaištingai, deja, daugiau nieko nematėme, nes sėdėjome balkone, o pati scena buvo beveik po balkonu. Taigi realiai matėme tik klounų kamuoliukus arba virvėmis pakilusius akrobatus.

Vaikai puolė prie balkono krašto, prižiūrėtojos dar bandė juos vaikyti, kol galiausiai situacija tapo nevaldoma, ir visi ėmė brautis prie krašto. Tada jau net ir orkestro nebesimatė.

Kadangi dukra užsinorėjo į tualetą, tai, pasinaudojusi proga, iškviečiau administratorę. Gražiu tonu pasakiau, kad nieko nematome, o ji gana įžūliai atkirto, kad per mažą vaiką atsivedžiau (dukrai – ketveri metai). Tada pasakiau, kad ir kiti du mano didesni vaikai nemato, kad ir aš pati nieko nematau. Tokio ciniško atsakymo, kokį išgirdau, tikrai nesitikėjau: „Tai ne mūsų, o jūsų problema, kad nusipirkote bilietus balkone.“

Jei būčiau žinojusi, kad iš tų vietų, kur sėdėjome, nieko nematyti, tokių bilietų tikrai būčiau nepirkusi. Esu medikė, ir vaikų lavinimui galiu skirti daugiau pinigų. Bilietus parduodanti kasininkė apie tai turėtų įspėti, juk renginys skirtas mažiesiems!

Likome nieko nematę, tik finansiškai parėmę Vilniaus kongresų rūmus. Į sveikatą, bet mums buvo nemalonu. Jaučiausi taip, lyg į mane kas kojas būtų nusivalęs. Esu pilietiškas žmogus, tad siunčiu nuotrauką parodyti, ką matėme, kad kiti tėveliai būtų budresni pirkdami bilietus ir nenuviltų savo mažųjų atžalų. Jie – mūsų ateitis.
20170204_125744

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi komentaro į Vilniaus kongresų rūmus, kurių koncertų vadybininkė Aušra Gorodeckaitė pakomentavo skaitytojos skundą.

Ji pripažino, kad Lietuvoje tinkamų salių renginiams trūksta.

„Negalime pasigirti Lietuvoje puikiomis salėmis renginiams, tad nuvykus į bet kurį koncertą ar spektaklį, vienam ar kitam renginių organizatoriui ar salės valdytojui galima išreikšti pretenzijas (tai per toli, tai per daug šone, tai ūgis per žemas ir t.t.). Tiesa yra ta, kad Vilniaus kongresų rūmai – sovietmečio architektūros monumentas – apskritai nebuvo pritaikyti koncertinei veiklai, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro kolektyvas, vykdydami savo misiją, daro geriausia, ką gali su tuo, ką turi“, – komentare nurodė kongresų rūmų atstovė.

Pasak jo, atsižvelgiant į tai, kur buvo įsigyti parašiusios klausytojos bilietai, bent jau iš kongresų rūmams siųstos pretenzijos, vietos yra 7 bei 8 balkono eilėse.

„Iš ten scena matosi nuo krašto, tik nesimato parterio praėjimo, kuriame klounai apie 30 s rodė pasirodymą su kamuoliais. Apgailestaujame, tačiau šios pasirodymo vietos klausytoja su dukrele tikrai neišvydo ir šį numerį ateityje išimsime iš savo programos. Taip pat norime patikslinti, kad su klausytoja buvo bendrauta mandagiai. Ji su dukrele vidury renginio pakilo iš vietų ir nuėjo pas vadybininkę bei išreiškė savo nepasitenkinimą vietomis, tačiau vadybininkė maloniai pasiūlė parašyti pretenziją raštu, nes vidury renginio, kaip ir sakė klausytojai, negali suteikti kitų, geresnių vietų (tai būtų galėjusi padaryti prieš prasidedant renginiui, tai ir paminėjo šiai lankytojai). Be to, sutiko su klausytoja, kad su mergaite ši vieta mažiau tinkama yra sėdėti ir labiau tinkama būtų parteryje bei po ilgų lankytojos pasipiktinimų išreiškimo, paminėjo, kad ji perstatyti rūmų negali ir padėti daugiau šiuo metu taip pat. Taip pat prisegame ir pozityvų atsiliepimą kitos lankytojos, kuri sėdėjo balkone ir taip pat 7 eilėje (tik kitoje balkono pusėje). Iš nuotraukos matysite, kad matomumas jos yra geras renginio metu. Taip pat Jūsų siųstoje nuotraukoje matome ir cirko artistą ant scenos. Tačiau ji daryta ne iš tos vietos, kur klausytoja turėjo įsigijusi bilietus“, – nurodoma komentare.

Pasak A. Gorodeckaitės, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras koncertą visai šeimai „Cirkas atvažiavo“ organizuoja jau šešerius metus.

„Gaila, kad dėl didelio cirko artistų užimtumo galime pasiūlyti savo klausytojams tik vieną tokį renginį per metus – klausytojų paklausą sunku patenkinti. Tai unikalaus pobūdžio renginys – scenoje telpa ne tik simfoninio orkestro sudėtis, bet ir cirko atlikėjai. Tenka pripažinti, kad yra pirmoji LVSO gauta pretenzija dėl koncerto „Cirkas atvažiavo“. Koncertams visai šeimai netaikome lankytojų amžiaus cenzo, suteikdami galimybę visai šeimai – tiek tėveliams su kūdikiais rankose (ar be), tiek vyresniesiems broliukams ir sesutėms – apsilankyti šiuose renginiuose, išgirsti klasikinės muzikos kūrinių, būti įtrauktiems į nekasdienę šventinio renginio magiją. Rekomenduojame pirmą kartą besilankantiems Vilniaus kongresų rūmuose bilietus įsigyti kongresų rūmų kasoje, kurioje kasininkės mielai pakonsultuoja, kuriose vietose būtų geriausia įsigyti konkrečiu atveju bilietus. Tokios galimybės nėra perkant bilietus kitose kasose, pvz., „Maxima“ ar kituose prekybos centruose ir pan. ar perkant internetu“, – paaiškino A. Gorodeckaitė.