Suaugusiųjų ir brandžių žmonių santykiuose neturėtų būti „paskutinių“ žinučių. Mano gyvenime jų ir nebūna. Jei žmogus buvo mylimas, tai tas jausmas negali „išgaruoti“ akimirksniu, kad ir kas atsitiktų – juk mylėdami besąlygiškai priimame tokį žmogų, koks jis yra, o ne su išlygomis, kad mylėsime „jei...“

Taigi ir santykiams nutrūkus, šilti jausmai lieka, o draugiški santykiai, bendravimas mano atveju palaikomi toliau, visą likusį gyvenimą. Po skyrybų siūlau stengtis galvoti tik apie tai, kas santykiuose buvo gero, nesigailėti praeities ir būti dėkingiems likimui, kad tiek gero su tuo žmogumi patyrėte.

Atsiminkite, kad kitas žmogus nebuvo ir nėra atsakingas už jūsų laimę, jis nieko jums neprivalėjo ir buvo su jumis tol, kol jautėsi laimingas. Ir jei jis jaučiasi laimingas dabar su kitu, jūs turėtumėte tuo tik džiaugtis, nes juk kol buvote kartu, linkėjote jam būti laimingu.

Žinoma, jei tame linkėjime nebuvo užslėptas noras, kad laimingas jis būtų tik su jumis, nes jei buvo – tai ne linkėjimas būti laimingu, tai noras pasinaudoti kitu žmogumi savanaudišku tikslu, noras, kad tas žmogus pildytų jūsų laimės poreikius.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Paskutinė jo ar jos žinutė, kurią mokate mintinai, sapnuojate naktimis ir gailėjotės neatsakę... Pamenate? Kovo pabaigoje „Youtube“ platformos naudotojos Eva ir Mel buvo sukūrusios filmuką, kuriame Niujorko viengungiai skaitė tokias paskutiniąsias savo „eks“ parašytas žinutes, kurios galėtų tapti anekdotų dalimi.

„Neapsimesiu, kad tai (santykiai – DELFI) veikia“, „Man irgi buvo smagu. Bet geriau niekam apie tai nepasakotum. Nesu tikrai, ar galime tai pakartoti. Vis dėlto, techniškai dar esu ištekėjusi“, „Tik noriu, kad žinotum, kad dabar uždirbu 100 tūkst. dolerių per metus“ – tokias ir panašias žinutes ironiškai skaito viengungiai.

Pritariame, kad svarbiausia – mokėti pasijuokti iš kadaise širdį suspaudusių dalykų. Būtent tai ir kviečiame padaryti šiame konkurse – atskleiskite, kokie buvo paskutiniai jūsų buvusiojo ar buvusiosios meilės pasakyti ar parašyti žodžiai? Kaip elgėtės jūs – atsakėte jam/jai ar susilaikėte? Ar buvo sunku neatrašyti?

O gal galite papasakoti, ar jūsų „eks“ bandė sugrįžti į Jūsų glėbį po išsiskyrimo? Kaip tokiu atveju elgėtės? Papasakokite, kaip, galų gale, reikia civilizuotai pabaigti santykius ir ar Jums ir Jūsų „eks“ tai pavyko!

Laukiame Jūsų pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santuoka“, mintimis taip pat galite pasidalinti naudodamiesi šia nuoroda iki balandžio 28 d.

DELFI skaitytoja L. jau pasidalino jos gauta žinute:

Juokingiausia, kad viskas pasibaigė per mano gimtadienį balandžio 29 dieną. Tada iš pat ryto pamačiau, kad jis susirašinėja su savo „eks“, pikta ir nusivylusi nuėjau atsiskaityti darbo universitete.

Grįžusi dar pykau, verkiau, kad jis melavo. Paskutiniai žodžiai ištarti per mano gimtadienį buvo: „Tau reikia susirasti geresnį, juk dėl meilės nemirštama“. Aišku, tada man atrodė katastrofa, bet dabar suvokiu, kad radau geresnį žmogų už jį, o tas jo palinkėjimas kažkaip išsipildė per mano gimtadienį. Nors, aišku, buvo skaudu, kad po kelių dienų jis jau draugavo su kita, bet šiaip juokinga, kai žmonės taip nustebina per gimtadienį.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo balandžio 7d. iki balandžio 28 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2015 m. balandžio 29 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – 28,96 eurų (100 litų) vertės čekis poilsio centre „Trasalis“;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.