„Norėjau pasidalinti šiek tiek kas vyksta su automobilių valstybiniais numeriais. Prieš pora dienų „Regitra“ išleido naujas numerių kombinacijas.

Žmonės, kurie nori nusipirkti jiems patinkančius numerius to negalėjo padaryti, nes „Regitros“ puslapis buvo visiškai užlūžęs. Bet atsiranda žmonių, kurie „stebuklingu“ būdu jau kitą dieną siūlo perpirkti valstybinius numerius, prašydami dvigubai ar net trigubai daugiau nei „Regitroje“.

Įdomu kaip? Internete pastebėjau, kad vienas pilietis pardavinėja 10 valstybinių numerių. Daugiau tokių perpardavinėtojų galima surasti socialinių tinklų grupėse.

Klausimas: ar tikrai normalu jog žmogus superka visas įdomesnes numerių kombinacijas ir paskui iš to daro verslą?“ – rašė skaitytojas Mindaugas.

„Regitra“ atstovė spaudai Emilija Bardauskienė teigė, kad naujų valstybinių numerių derinių paskelbimas sulaukia dvigubai daugiau susidomėjimo.

„Naujausias derinių paskelbimas sulaukė dvigubai didesnio susidomėjimo. Kaip žinia, „Regitra“ kas keletą mėnesių paskelbia naujus planuojamus gaminti numerio ženklų derinius, iš kurių automobilių savininkai gali išsirinkti jiems patinkančią raidžių ir skaičių kombinaciją.

Pastebime, kad vis daugiau klientų nori savo automobilį paženklinti ne automatiškai eilės tvarka priskirtais numerio ženklais, o būtent pačių pasirinktais. Tad ši paslauga yra tikrai populiari, todėl naujų derinių paskelbimui ir galimam susidomėjimui nuolat ruošiamės.

Visgi, spalio 25 d. paskelbtas derinių sąrašas sulaukė neįprastai didelio susidomėjimo – piko metu prie sistemos prisijungusiųjų skaičius išaugo daugiau nei 30 kartų. Būtent tai lėmė, kad buvo susidurta su sisteminiais trikdžiais. Nuoširdžiai atsiprašome klientų, kurie dėl to patyrė nepatogumų.

Klientams sudaromos vienodos sąlygos įsigyti patikusį derinį Naujų derinių paskelbimo dieną juos pirmiausia galima užsisakyti internetu nuo 17 val., taip siekiant visiems sudaryti vienodas sąlygas įsigyti patikusį derinį. Esame sutrumpinę ir rezervacijos laiką ir įprastai taikomas 1 val. intervalas, per kurį reikia užsakymą apmokėti, priešingu atveju derinys vėl grįžta į pardavimą.

Tiesa, šį kartą dėl sistemos trikdžių, apmokėjimo laikas buvo pratęstas klientų patogumui, jog būtų galima užbaigti užsakymą ir įsigyti norimą derinį. Nepaisant to, kad sistemos susidūrė su didelio srauto iššūkiais, per parą buvo įsigyta apie 1,3 tūkst. derinių – tai kone du kartus daugiau palyginus su praėjusiais derinių skelbimais.

Kalbant apie galimą įsigyti numerio ženklų kiekį, tam ribojimų numatyta nėra. Visuomet svarstydami pakeitimus juos vertiname kompleksiškai, kad būtų patogu visiems klientams. Dėl šios priežasties ir yra sudaryta galimybė įsigyti keletą patikusių derinių iš numatomų gaminti numerio ženklų sąrašo.

Praktika rodo, kad dažniausiai didesnį kiekį užsisako įmonės, norėdamos paženklinti savo valdomas transporto priemones panašiais numerio ženklais, teigdamos, jog tai yra vienas iš būdų, leidžiančių lengviau administruoti savo turimą transporto priemonių parką. Paskutiniojo naujų derinių sąrašo paskelbimo dieną daugiausiai numerio ženklų – 16 vnt. – užsisakė būtent juridinis asmuo.

Fiziniai asmenys taip pat neretai pageidauja užsisakyti keletą numerio ženklų su panašiomis skaičių ir raidžių kombinacijomis, panašu, taip siekiama jais paženklinti visus šeimos turimus automobilius.

Taip pat pasitaiko atvejų, kai juridiniai ar fiziniai asmenys įsigyja transporto priemonę, bet, pavyzdžiui, ji dar nebūna atkeliavusi iš užsienio. Tad yra sudaryta galimybė iš anksto įsigyti numerio ženklus ir juos palikti saugoti 1 metus nemokamai „Regitros“ padalinyje, kad jau turint transporto priemonę, būtų iš karto galima ją įregistruoti ir priskirti jau turimus numerio ženklus.

Turimus numerio ženklus perleisti ar padovanoti kitam asmeniui leidžiama ir ši procedūra galima atvykus abiem pusėms į „Regitros“ padalinį. Na, o kalbant konkrečiai apie numerio ženklų perpardavimą, atkreipiame dėmesį, kad tai yra mokestinis klausimas, t. y. tokios veiklos legalumą apsprendžia tai, ar asmuo sumoka mokesčius valstybei bei atlieka kitas mokestines pareigas“, – rašė atstovė E. Bardauskienė.

Siųskite savo istorijas ir pasakojimus pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)